Ετικέτες

Απρίλιος: Ένας μήνας γεμάτος Πασχαλινές δραστηριότητες… και όχι μόνο στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Δημιουργικές δραστηριότητες, αλλά και πειράματα, ρομποτική, πληροφορική και πολλά πολλά ακόμα έχει ετοιμάσει το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας για όλο τον Απρίλιο αλλά και για τις διακοπές του Πάσχα.

Είτε δια ζώσης είτε on-line σίγουρα θα βρείτε ένα πρόγραμμα που θα ενθουσιάσει το παιδάκι σας. Δείτε εδώ όλα τα προγράμματα του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Απρίλιος: Είναι ο μήνας που φέρνει την άνοιξη ένα βήμα πιο κοντά μας. Είναι ο μήνας που φέρνει το Πάσχα. 

Τι μας φέρνει όμως αυτός ο Απρίλιος;

10 διαφορετικά προγράμματα γεμάτα χρώματα άνοιξης και με πασχαλινή διάθεση έρχονται να κερδίσουν το ενδιαφέρον σας στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου!

Επιδείξεις πειραμάτων, εργαστήρια επιστήμης, εργαστήρια προγραμματισμού και ρομποτικής, αλλά και science games, άλλα online και άλλα διά ζώσης, δεν θα αφήσουν κανέναν/καμία ασυγκίνητο/η. 

Ανοιξιάτικα προγράμματα 

Από 1 έως 17 Απριλίου

Ηλικίες 5-9 (Επίδειξη πειραμάτων διά ζώσης)

Μικροί επιστήμονες: Ανακαλύπτω τον ήχο

Ελάτε να παρακολουθήσετε εντυπωσιακά πειράματα που σχετίζονται με τον ήχο, και να μας βοηθήσετε να … παίξουμε μία μελωδία! Μια εντυπωσιακή εμπειρία επιστήμης για μικρές ηλικίες!

Πάτησε εδώ για πληροφορίες

Ηλικίες 6-9 

Ρομποτικά Ζωάκια (Εργαστήριο διά ζώσης)

Σειρά 4 εργαστηρίων: Κατασκευάστε και προγραμματίστε τα δικά σας ρομποτικά ζωάκια με Lego WeDo δίνοντάς τους «ζωή» με κίνηση και ήχο!

Πάτησε εδώ για πληροφορίες

Μέσα στο κεφάλι μας ο ανθρώπινος εγκέφαλος (Εργαστήριο διά ζώσης)

Ελάτε σε ένα παιδικό εργαστήριο γνωριμίας με το νευρικό σύστημα και τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Μέσα από κατασκευές, βιωματικά πειράματα και αναπαραστάσεις, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το νευρικό σύστημα και τις δομές του, με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο!

Πάτησε εδώ για πληροφορίες

Ηλικίες 9-12

Εξερευνώντας τον Ηλεκτρισμό (Εργαστήριο online)

Μέσα από πειράματα με απλά υλικά, ανακαλύψτε τα ηλεκτρικά φορτία, τον στατικό ηλεκτρισμό και τους τρόπους φόρτισης. Τέλος, κατασκευάστε απλά ηλεκτρικά κυκλώματα και πειραματιστείτε με τους διαφορετικούς τρόπους σύνδεσης αντιστάσεων σε ένα κύκλωμα.

Ηλικίες 12+

Moυσική, Φυσική, Μαθηματικά (Επίδειξη πειραμάτων διά ζώσης)

Ανακαλύψτε, μέσα από πειράματα, τη στενή σχέση μεταξύ μουσικής, φυσικής και μαθηματικών.

Ηλικίες 14+

Μysteryio (Science game)

Ένα έγκλημα, φαινομενικά απλό, παραμένει ανεξιχνίαστο. Αναλαμβάνετε την υπόθεση από τη θέση του ερευνητή και χρησιμοποιείτε τα ευρήματα από τη σκηνή του εγκλήματος. Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες και φτάστε στη λύση. Θα τα καταφέρετε;

Πάτησε εδώ για πληροφορίες

Αφιέρωμα στο Πάσχα

Από την Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου έως και το τέλος του μήνα:

Ηλικίες 6-9 

Πασχαλινός Ρομποτικός Λαγός (Εργαστήριο διά ζώσης)

Γνωρίστε τον εξοπλισμό Lego WeDo 2.0 και το περιβάλλον προγραμματισμού του (εικονικός προγραμματισμός). Δημιουργήστε την πασχαλινή σας κατασκευή –πασχαλινό λαγουδάκι– και  προγραμματίστε την με σκοπό να εκτελεί απλές κινήσεις και να «αισθάνεται» κάποια ερεθίσματα από το περιβάλλον.

Πάτησε εδώ για πληροφορίες

Ηλικίες 6-12 

Πειραματιζόμαστε με Κεριά (Εργαστήριο διά ζώσης)

Ανακαλύψτε τα φυσικά και χημικά φαινόμενα που σχετίζονται με την καύση των κεριών, πειραματιστείτε και αναπτύξτε τις δεξιότητές σας με έναν ευχάριστο και βιωματικό τρόπο!

Πάτησε εδώ για πληροφορίες

Διαστημικά Αυγά (Εργαστήριο online)

Μέσα από κατασκευές και καλλιτεχνικές δημιουργίες, θα χρωματίσουμε αυγά στα χρώματα των πλανητών του Ηλιακού συστήματος, θα μιλήσουμε για τους πλανήτες και θα μάθουμε περισσότερα για αυτούς.

Πάτησε εδώ για πληροφορίες

Ηλικίες 14+

Πασχαλινές φωτιές (Επίδειξη πειραμάτων διά ζώσης)

Πώς μπορεί να ανάψει φωτιά χωρίς την χρήση φλόγας; Με ποιον τρόπο αυταναφλέγεται ένα υλικό; Πώς προκύπτουν οι λαμπερές σπίθες και τα έντονα χρώματα των βεγγαλικών;  Ελάτε να ανακαλύψετε εφαρμογές της Χημείας μέσα από εντυπωσιακά πειράματα και … πολλές φωτιές.

Πάτησε εδώ για πληροφορίες

ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

Ηλικίες 10+

57 Διαδραστικά εκθέματα Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Μαθηματικών, Πληροφορικής και Ρομποτικής προσφέρουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει τον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας και να εμβαθύνει σε επιστημονικές αρχές, μαθηματικές έννοιες και τεχνολογικές εφαρμογές.