Ετικέτες

Ένα εντυπωσιακό online εργαστήριο για παιδιά 9-12 ετών από το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου «Εξερευνώντας τον Ηλεκτρισμό»!

Τι είναι ο στατικός ηλεκτρισμός; Πώς μπορούμε να ηλεκτρίσουμε διαφορετικά αντικείμενα; Ποια είδη φορτίου υπάρχουν; Τι είναι το ηλεκτρικό ρεύμα και πώς φτιάχνουμε ηλεκτρικά κυκλώματα; Τι είναι η αντίσταση και η αγωγιμότητα; Από ποια μέρη αποτελείται ένα ηλεκτρικό κύκλωμα και πώς μπορούμε να συνδέσουμε διαφορετικά στοιχεία σε ένα κύκλωμα;

Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας -ηλικίας 9 έως 12 ετών- να ανακαλύψουν τον ηλεκτρισμό και να κατασκευάσουν ηλεκτρικά κυκλώματα στο εντυπωσιακό online εργαστήριο του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου «Εξερευνώντας τον Ηλεκτρισμό».

Μέσα από πειράματα με απλά υλικά τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα ηλεκτρικά φορτία, τον στατικό ηλεκτρισμό και τους τρόπους φόρτισης. Τέλος, θα κατασκευάσουν απλά ηλεκτρικά κυκλώματα και θα πειραματιστούν με τους διαφορετικούς τρόπους σύνδεσης αντιστάσεων σε ένα κύκλωμα. Κι όλα αυτά… χωρίς να βγείτε από το σπίτι.

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο,  απαιτείται μόνο ένας υπολογιστής με σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Το εργαστήριο διαρκεί 1½ ώρα και πραγματοποιείται την Κυριακή στις 14:00. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο απαιτείται μόνο ένας υπολογιστής με σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Θα χρειαστούν τα εξής υλικά:

– 3 μπαλόνια ανεξαρτήτως χρώματος
– Ένα κουτάκι αναψυκτικού (μεταλλικό)
– Ένα κομμάτι μάλλινο ύφασμα
– Λεπτό σχοινί ή κλωστή περίπου 1 μέτρο
– Ένα κουτάλι αλάτι και ένα κουτάλι πιπέρι
– Ένα ρολό αλουμινόχαρτο
– Μία μπαταρία 9V
– Σελοτέιπ
– 3 κομμάτια χαρτόνι 40 (εκ) x 40 (εκ) (ή περίπου τέτοιων διαστάσεων)
– 4 λαμπάκια Ε10 (9V, 12V) (https://i.ebayimg.com/images/g/G0AAAOSwwgVeBhxM/s-l300.jpg) με τις βιδωτές τους βάσεις στήριξης (ντουί) (https://i.ebayimg.com/images/g/af8AAOSwzppaBcXL/s-l300.jpg)
– Ένας πλαστικός σωλήνας pvc ή μία πλαστική χτένα

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη στο τηλέφωνο 210 9469641, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9:30-16:30, καθώς και η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής/υπεύθυνης δήλωσης και η αποστολή της στο logistics@eef.edu.gr.

Μετά την επιβεβαίωση της κράτησης, θα σου στείλουμε τον σύνδεσμο και τις σχετικές οδηγίες για να μπεις απευθείας στο εργαστήριο. Τα εργαστήρια διεξάγονται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Microsoft Teams.

Απαραίτητη η επίβλεψη από ενήλικα.

Κοίτα και αυτό … σε ενδιαφέρει!