Ετικέτες

EXILE ROOM

Planet G(reece) – Μέρος Β’ | Δωρεάν Εργαστήρια για εφήβους 5: Ήχος & Ντοκιμαντέρ

Κάθε Σάββατο του Νοεμβρίου 2022, 5, 12, 19 & 26 και ώρες 11:00 – 15:00

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 13-19 ετών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Το Β’ Μέρος του Planet G(reece) υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

Τα δωρεάν εργαστήρια ντοκιμαντέρ του Exile Room για εφήβους κάθε εθνικότητας συνεχίζονται τον Νοέμβριο του 2022! Αν είστε 13 έως 19 ετών, με καλλιτεχνικές ανησυχίες, τότε το Planet G(reece) έχει το ιδανικό εργαστήριο για σας.

Έχετε δει ποτέ θρίλερ με τον ήχο χαμηλωμένο;

Αν όχι, τότε ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψουμε ότι δεν είναι καθόλου, μα καθόλου τρομακτικό. Αυτό λέει πολλά!

Μήπως τελικά ο ήχος είναι αυτός που προκαλεί τα συναισθήματα και όχι η εικόνα;

Σε αυτό το εργαστήριο, η ηχολήπτρια και σκηνοθέτιδα Χριστίνα Πιτούλη και ο ηχολήπτης Γιάννης Αντύπας θα εξερευνήσουν με τους συμμετέχοντες τον κόσμο του ήχου στον κινηματογράφο.

Πώς ο ήχος μπορεί να μας βοηθήσει να πούμε την ιστορία μας; Πώς μπορούμε να της δώσουμε ατμόσφαιρα, ρυθμό, αφήγηση μέσω του ήχου;

Μέσα από διάφορες πρακτικές ασκήσεις, θα μάθουμε να ακούμε, να ηχογραφούμε και να παίρνουμε δημιουργικές αποφάσεις για να εκφραστούμε.

Θα χωριστούμε σε ομάδες, και η κάθε μία θα αναλάβει να ντύσει με ήχους την ίδια βουβή ιστορία και έτσι να την κάνει διαφορετική: τρομακτική, λυπητερή, αστεία ή ρομαντική. Οι ηχογραφήσεις των παιδιών, καθώς και η εκπαιδευτική διαδικασία, θα μεταμορφωθούν σε μια μικρού μήκους ταινία!

Τέλος, ο μέντορας του εργαστηρίου, ο συνθέτης Δημήτρης Καμαρωτός, θα μας πάρει μαζί του στο Studio19 και θα μας δείξει τι σημαίνει να γράφεις μουσική για κινηματογράφο. Από πού εμπνέεται; Πρέπει να ξέρει να παίζει πολλά μουσικά όργανα;

Έχει τελικά λεφτά o χώρος της μουσικής;

Η συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτεί τεχνικές γνώσεις, ενώ ο εξοπλισμός – εκτός από τα κινητά σας – παρέχεται από το Exile Room. Η μικρού μήκους ταινία που θα προκύψει θα δημοσιευτεί σε διάστημα περίπου ενός μήνα μετά τη λήξη του εργαστηρίου. Η διδασκαλία θα γίνει στα ελληνικά, ενώ θα υπάρχει διερμηνέας για επιπλέον γλώσσες.


Διαβάστε περισσότερα για το project Planet G(reece) στα άρθρα μας


Οι αιτήσεις συμμετοχής για το Planet G(reece): Μέρος Β [εργαστήρια 3 έως 7] έχουν ανοίξει και θα παραμείνουν ανοιχτές για όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή για ένα μόνο από τα εργαστήρια.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για απορίες ή δηλώσεις συμμετοχής, στα τηλέφωνα  210 3223395-6 (12-5μμ) και στο e-mail workshops.exile@gmail.com

Exile Room: Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 3ος όροφος www.exile.gr

> Περισσότερα για το εργαστήριο ΕΔΩ

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο εργαστήριο συμπληρώστε τη φόρμα εδώ

> Δείτε όλα τα εργαστήρια του PLANET G(reece) Μέρος Β’ ΕΔΩ

Οι κανόνες για συμμετοχή στο Planet G(reece)

1. Πρέπει να είσαι από 13 έως 19 χρόνων.

2. Πρέπει να αγαπάς το σινεμά.

3. Δεν είναι απαραίτητο να μιλάς ελληνικά.

4. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

5. Πρέπει να είσαι στην ώρα σου και να έχεις όρεξη για δουλειά.

6. Πρέπει να έχεις πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης Covid-19, ή αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ τελευταίου 24ώρου.

7. Πρέπει να φοράς μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Λίγα λόγια για τους εκπαιδευτές που συμμετέχουν στα εργαστήρια του Planet G(reece):

  • Ο Στέργιος Ντινόπουλος είναι απόφοιτος οπτικών σπουδών και παραγωγής κινηματογράφου από το Harvard University. Είναι σκηνοθέτης, διευθυντής φωτογραφίας και φωτογράφος. Κάνει ταινίες μυθοπλασίας, βίντεο χορού, installation και ντοκιμαντέρ. Έχει διδάξει φωτογραφία και storytelling σε εφήβους, συμπεριλαμβανομένων σεμιναρίων φωτογραφίας σε έφηβους πρόσφυγες στο πλαίσιο της ομάδας «The Unmentionables», καθώς και εργαστήρια τέχνης για μικρά παιδιά στο ΠΙΚΠΑ, στη Λέσβο. Τον ενδιαφέρουν οι συλλογικές πρακτικές, τα περιβαλλοντικά ζητήματα και η πολιτική των ψηφιακών και φυσικών κοινών χώρων.
  • Η Ευδοκία Νούλα είναι κοινωνική ανθρωπολόγος (MA, University of Manchester), με υπόβαθρο στις Διεθνείς Σχέσεις (ΒΑ, Πανεπιστήμιο Πειραιώς). Για το έτος 2021-2022 διεξάγει μετα-μεταπτυχιακή έρευνα στο πλαίσιο του προγράμματος Collective Practices – Symbiotic Organizations, στο Royal Institute of Art της Στοκχόλμης. Τα πεδία του ενδιαφέροντός της περιλαμβάνουν τα περιβαλλοντικά ζητήματα, τη ριζοσπαστικότητα στη θάλασσα και τη χρονικότητα. H ερευνητική της πρακτική συνδυάζει κυρίως συγκεντρώσεις, γραφή, φωτογραφία και βίντεο.

Το έργο Planet G(reece) [Μέρος Β: εργαστήρια 3 έως 7] υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Exile Room. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

Χορηγός επικοινωνίας

Mapedu.gr - Πάτρα