Ετικέτες

Δωρεάν Εργαστήριο #3: Animation & Ντοκιμαντέρ

Τα δωρεάν εργαστήρια ντοκιμαντέρ του Exile Room για εφήβους κάθε εθνικότητας ξαναρχίζουν τον Μάρτιο του 2022!

>> Σάββατο 5, 12, 19 & 26 Μαρτίου 2022, 11:00 -15:00

Αν είστε 13 έως 19 ετών με καλλιτεχνικές ανησυχίες, τότε το Planet G(reece) έχει το ιδανικό εργαστήριο για σας! Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό να συνδυάσετε ντοκιμαντέρ και animation;

Κι όμως, δεν υπάρχει τίποτα πιο δημιουργικό απ’ το να ντύνουμε αληθινές εικόνες με κινούμενα σχέδια που κάνουν την πραγματικότητα ακόμα πιο ενδιαφέρουσα ή κρύβουν πράγματα που δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε – όπως την ταυτότητά μας.

Τώρα, ακόμα και ο πιο ντροπαλός πρωταγωνιστής μπορεί να μιλήσει άφοβα στην κάμερα, αφού το πρόσωπό του μπορεί να αντικατασταθεί από έναν κινούμενο ήρωα! Σε αυτό το εργαστήριο, μέσα από την τεχνική stop motion animation και υπό την καθοδήγηση της Χριστίνας Ντεπιάν και της Ιωάννας Γιακουμάτου, θα οπτικοποιήσετε τη δική σας ιστορία δημιουργώντας μια ευφάνταστη ταινία κινουμένων σχεδίων και αληθινής ζωής.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτεί κινηματογραφικές γνώσεις, ενώ ο εξοπλισμός –εκτός από τα κινητά σας– παρέχεται από το Exile Room. Η μικρού μήκους ταινία που θα γυρίσετε με τις εκπαιδεύτριες θα μονταριστεί και θα δημοσιευτεί μέσα σε διάστημα ενός μήνα από τη λήξη του εργαστηρίου. Η διδασκαλία θα γίνει στα ελληνικά, ενώ θα υπάρχει διερμηνέας για επιπλέον γλώσσες.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το Planet G(reece): Μέρος Β [εργαστήρια 3 έως 7] έχουν ανοίξει και θα παραμείνουν ανοιχτές για όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή για ένα μόνο από τα εργαστήρια.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για απορίες ή δηλώσεις συμμετοχής, στα τηλέφωνα 210 3223395-6 (12-5μμ) και στο e-mail workshops.exile@gmail.com

Exile Room: Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 3ος όροφος www.exile.gr

Το Β’ Μέρος του Planet G(reece) υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

>> Περισσότερα για το εργαστήριο ΕΔΩ

>> Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ

>> Δείτε όλα τα εργαστήρια του PLANET G(reece) Μέρος Β’ ΕΔΩ

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

1. Να είσαι από 13 έως 19 χρόνων.

2. Να αγαπάς το σινεμά.

3. Δεν είναι απαραίτητο να μιλάς ελληνικά.

4. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

5. Να είσαι στην ώρα σου και να έχεις όρεξη για δουλειά.

6. Να έχεις πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης Covid-19, ή αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ τελευταίου 24ώρου.

7. Να φοράς μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Λίγα λόγια για τους εκπαιδευτές:

Η Χριστίνα Ντεπιάν είναι εικαστικός/εκπαιδευτικός. Διδάσκει εικαστικά και κινούμενη εικόνα σε δημοτικά σχολεία της Αθήνας. Έχει διδάξει στο ΤΕΑΠΗ (ΕΚΠΑ) μαθήματα φωτογραφίας, κινούμενης εικόνας, εικαστικών εφαρμογών και διδακτικής της τέχνης. Σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα κινούμενης εικόνας για παιδιά, ενώ διδάσκει επίσης σε επιμορφωτικά εργαστήρια και βιωματικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς.

Η Ιωάννα Γιακουμάτου είναι εκπαιδευτικός οπτικοακουστικών τεχνών και ψηφιακών μέσων. Διδάσκει Visual Media στην Εκπαιδευτική Πρακτική (ΜΑ Arts & Education, AKTO College), τεχνικές κινούμενης εικόνας στη γενική και ειδική αγωγή, σε ενήλικες, εκπαιδευτικούς και ειδικές ομάδες (ΑμεΑ, ομάδες ενηλίκων προς απεξάρτηση και ένταξη, ομάδες ενηλίκων σε φυλακές).

Το έργο Planet G(reece) [Μέρος Β: εργαστήρια 3 έως 7] υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Exile Room. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

Χορηγός επικοινωνίας

Διαβάστε επίσης