Ετικέτες

Στις 9 Φεβρουαρίου 2022Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού διοργανώνει Διεθνή Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα την Ελληνική Γλώσσα στη διαχρονική της διάσταση. Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού διοργανώνει διαδικτυακή Ημερίδα σε σύνδεση με 12 χώρες.

Σε ταυτόχρονη σύνδεση με 12 χώρες, προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, διευθυντές Παραρτημάτων του ΕΙΠ στο εξωτερικό και εκπρόσωποι φορέων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην προβολή και διάδοση της ελληνικής γλώσσας  παρουσιάζουν το έργο το οποίο επιτελούν για την Ελληνική Γλώσσα με βήμα 10 παραρτήματα του ΕΙΠ, σε Αλβανία, Ιταλία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ρωσία, Ουκρανία, Γερμανία, Αίγυπτο, Σερβία, Ρουμανία και Κύπρο.

Ομιλίες:

Παράλληλα, ενδιαφέρουσες ομιλίες και τοποθετήσεις θα ακουστούν και από την Πρόεδρο του Ιδρύματος ‘Μαρία Τσάκος’, κ. Margarita Larriera στην Ουρουγουάη καθώς και από την καθηγήτρια του Ινστιτούτου Κλασικών, Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Κρατικού Πανεπιστημίου Τιφλίδας, Κοσμήτορος της Έδρας Νεοελληνικών Σπουδών, κ. Σοφία Σιαμανίδου.

Στη Διεθνή Διαδικτυακή Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας από το Ελληνικό ίδρυμα Πολιτισμού συμμετέχουν και οι  κ.κ. Θεόδωρος Παπαγγελής, Ακαδημαϊκός και Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Χαράλαμπος Μελετιάδης, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, οι οποίοι θα αναπτύξουν τη διαχρονική  σημασία της ελληνικής γλώσσας.

Επίσης, ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, κ. Δημήτρης Παπανδρέου και ο Διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού  Μουσείου Ρηγίου Καλαβρίας κ. Carmelo Malacrino, θα τοποθετηθούν με ομιλίες τους για τη δύναμη και διαχρονικότητα της Ελληνικής Γλώσσας.

Με επίκεντρο της διοργάνωσης την Ελλάδα και με κεντρικό χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Νίκο Α. Κούκη, στις 9 Φεβρουαρίου 2022, η διαδικτυακή ημερίδα του ΕΙΠ, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας ξεκινά στις 14.30 ώρα Ελλάδος , σε ζωντανή σύνδεση από το facebook του ΕΙΠ.

Την Ημερίδα θα συντονίσει ο κ.  Διονύσιος Τσελέντης, Φιλόλογος Κλασικών Σπουδών, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα της Ημερίδας

Πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ