Ετικέτες

Κυκλοφορεί το τρίτο παιδικό παραμύθι της Ιωάννας Τσάκωνα με τη μικρή μάγισσα Ντόντο σε νέες περιπέτειες σε εικονογράφηση του Αλέξη  Φραγκούλη. Η μικρή μαγισσούλα αναλαμβάνει τώρα μια νέα αποστολή, τον Μπιμπίκο να σώσει στη στιγμή! 

Λίγα λόγια για το παιδικό παραμύθι

Η μικρή Ντόντο  απο την θέση της αφηγήτριας με αφορμή το πιο κλασικό παιδικό παιχνίδι, το γιο-γιο, αφηγείται στους 3 φίλους της το Σπίθα, τη Κλωθώ και τη Σολφέζ μια υπέροχη ιστορία για τον Μπιμπίκο και πως τελικά αντιμετώπισε τον δράκο που τόσο φοβόταν. 

Τον βοήθησε κάποιος; Μπορεί και ναι μπορεί και όχι, μόνο η Ντόντο ξέρει που ήταν εκεί και τα είδε όλα! Μα πως δεν την είδε κανείς όμως;

Διαβάστε την υπέροχη ιστορία του Μπιμπίκου, μια ιστορία για τους φόβους, υπαρκτούς και φανταστικούς και πως τελικά μπορούμε να τους προσπεράσουμε και να βγούμε νικητές και εμείς σαν τον μικρό Μπιμπίκο. 

Ο καθένας από εμάς έχει τους δικούς του <<δράκους>> να αντιμετωπίσει, άλλους μικρούς άλλους μεγάλους, καταφέρνουμε όμως να τους αντιμετωπίσουμε; Και αν ναι τι κερδίζουμε πέρα από τη γνώση ότι νικήσαμε τον φόβο μας; 

Προτείνετε για ηλικίες 3-9 ετών και για όσους αγαπούν να διαβάζουν βιβλία! Μην ξεχνάτε πως τα παιδικά παραμύθια πάντα εμπεριέχουν συμβολισμούς, μηνύματα αλλά και μεγάλες αλήθειες. 

Ένα παιδικό παραμύθι γεμάτο με παιδικές δραστηριότητες

Το βιβλίο όπως και το προηγούμενο δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς αναγνώστες να το ζωγραφίσουν μόνοι τους. Να δώσει ο καθένας τα χρώματα που εκφράζουν τον ίδιο και έτσι κάθε βιβλίο γίνεται πιο προσωπικό καθώς έχει τη δική μας πινελιά. 

Επίσης στο τέλος υπάρχουν και  δημιουργικές δραστηριότητες. Η νέα περιπέτεια της Ντόντο περιλαμβάνει πολλά νέα πρόσωπα και διαφορετικά μέρη. Οι δραστηριότητες βοηθούν ακόμα περισσότερο την κατανόηση και την αφομοίωση των πολλών πληροφοριών, ακόμα και στην αναγνώριση των συναισθημάτων από τα ίδια τα παιδιά.

Μπορείτε να αποκτήσετε τα βιβλία στέλνοντας προσωπικό μήνυμα στην σελίδα της Ιωάννας Τσάκωνα για παραγγελίες. Επίσης, μπορείτε να αναζητήσετε τη Ντόντο και στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Lexis.gr 

Διαβάστε επίσης