Ετικέτες

Ένα παιδικό παραμύθι από την Ψυχολόγο και συγγραφέα Ιωάννα Τσάκωνα. Το παραμύθι αυτό δεύτερο στη σειρά μετά τον Μαγικό Ταξίδι της Σοφίας, έρχεται να μας θυμίσει πως τα στερεότυπα είναι για να καταρρίπτονται! Εδώ η μαγισσούλα δεν είναι κακιά, άσχημη, με δόλιο χαρακτήρα, αλλά μια μαγισσούλα όμορφη και γλυκιά γεμάτη αγάπη και καλοσύνη.

Η μάγισσα αυτού του παραμυθιού, η Ντόντο, αγαπάει τους ανθρώπους, τα ζωάκια και τη φύση. Αγαπά τις καλές πράξεις και τους καλούς τρόπους και δεν υιοθετεί κανένα στοιχείο από την αρνητική και εκδικητική εκδοχή των υπολοίπων μαγισσών, που συνήθως συναντάμε στα άλλα παραμύθια.

Δυστυχώς όμως το κακό έρχεται να διαταράξει όλο αυτό, που έχει δημιουργήσει η καλή Ντόντο. Η αγάπη, ωστόσο, θα δώσει τη λύση καθώς αποτελεί το χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάμειξης πολλών θετικών συναισθημάτων και θα μεταμορφώσει αυτήν την σκοτεινή κατάσταση μιας και αποτελεί το πιο ισχυρό εργαλείο προκειμένου να επουλωθεί το οτιδήποτε. Και πως θα γίνει αυτό; Με την ιδιαίτερη και παράξενη συνταγή της!

Το παραμύθι, προσφέρει τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να χρωματίσουν τα ασπρόμαυρα σκίτσα του, δίνοντάς τους το χρώμα, που οι ίδιοι επιθυμούν! Ένα διαδραστικό παραμύθι που δίνει τη δυνατότητα στο κάθε παιδί να χρωματίσει με τα δικά του χρώματα και να συμμετέχει και αυτό στην ολοκλήρωση του παραμυθιού.

Προτεινόμενες ηλικίες : 3 – 9 ετών 

Η εικονογράφηση του βιβλίου έγινε από την Ευτυχία Στυλιανέα.

Λίγα λόγια της συγγραφέα για το νέο της βιβλίο

«Αυτή η σύντομη ιστορία της Ντόντο εύχομαι να αποτελέσει μια ακόμα αφορμή ώστε να συζητηθούν και να αναπτυχθούν είτε από τους γονείς είτε από τους εκπαιδευτικούς, που διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά και στους μαθητές τους αντίστοιχα, έννοιες και αξίες όπως αυτές της συνεργασίας, της φιλίας, της καλοσύνης και της στοργής. Ευελπιστώ να κατανοήσουν τα παιδιά πως μόνο όταν «ευλογούμε» τις καταστάσεις γύρω μας με ΑΓΑΠΗ, τότε και μόνο τότε, όλα σταδιακά μπορούν να ιαθούν.

Μια εγκάρδια ευχή προς όλους τους αναγνώστες:

Να αγαπάτε αληθινά τον εαυτό σας! Να αγαπάτε τους γονείς σας, τους φίλους, τους συνανθρώπους, τα ζωάκια και τη φύση! Και αν κάποια στιγμή περάσει από το μυαλό σας ότι έχετε απογοητευθεί από την αγάπη, κάνετε λάθος! Δεν είναι η αγάπη που σας έχει απογοητεύσει αλλά τα ανθρώπινα «εγώ», που θέλουν να κάνουν κουμάντο εις βάρος της αγάπης…

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ιωάννα Τσάκωνα γεννήθηκε και κατοικεί στην Πάτρα. Σπούδασε στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των βασικών της σπουδών συνέχισε διετή κύκλο μεταπτυχιακής εξειδίκευσης στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων, αποφοιτώντας από το ΠΜΣ « Αντιμετώπιση του Πόνου».

Στη συνέχεια, πραγματοποίησε διετή εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία και Κλινική Ύπνωση στο Λονδίνο καθώς επίσης και στις Γνωστικές Επιστήμες στο UCL Institute. Έχοντας ως στόχο τη διαρκή επιμόρφωση και κατάρτιση σε θέματα ψυχικής υγείας, ολοκλήρωσε δυο επιπλέον μετεκπαιδεύσεις στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η μία στην Εγκληματολογική Ψυχολογία και η άλλη στην Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων. Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και έχει ανακοινώσει επιστημονικές της εργασίες σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια.

Εργάζεται ως Υγειονομικός Αξιωματικός στην Ελληνική Αστυνομία, με την ειδικότητα του Ψυχολόγου, από το 2010. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών υπέροχων παιδιών, που αποτελούν για εκείνη πηγή μεγάλης υπερηφάνειας, σοφίας και χαράς.

Πως μπορείτε να αγοράσετε το παραμύθι

Η Μάγισσα Ντόντο μπορεί να έρθει εύκολα και σε εσάς, στέλνοντας στην συγγραφέα μήνυμα στην σελίδα της, σας αποστέλλει τα βιβλία με δωρεάν τα έξοδα αποστολής + δωράκια για τα παιδάκια (τη μάσκα ? και ραβδί σελιδοδείκτη)

  • Μπορείτε να στείλετε μήνυμα στη σελίδα της συγγραφέως : Ιωάννα Τσάκωνα
  • Μπορείτε να συνομιλήσετε μαζί της και με email: itsakona@yahoo.gr

Αγοράστε και τα 2 βιβλία μαζί σε προνομιακή τιμή!

Περισσότερες εικόνες

Ζωγράφισε τις ασπρόμαυρες εικόνες δώσε το δικό σου χρώμα στο παραμύθι.

Διαβάστε επίσης …