Ετικέτες

«Το Μαγικό Ταξίδι της Σοφίας» ένα παιδικό παραμύθι από την Ψυχολόγο και συγγραφέα Ιωάννα Τσάκωνα. Εδώ η συγγραφέας μας αφηγείται την ιστορία ενός μικρού, μοναχικού κοριτσιού, που ζει σε ένα παγωμένο χωριό, ώσπου ξαφνικά δέχεται μια περίεργη επίσκεψη από έναν πολύχρωμο μονόκερο.

Από εκείνο το σημείο ξεκινάει ένα ονειρικό ταξίδι, αφήνοντας πίσω το παρελθόν και προσδοκώντας να οδηγηθεί σε ένα μέρος όπου θα νιώσει ζεστασιά. Η φύση με τις απίστευτες ομορφιές της θα εμπνεύσει την καλή μας φίλη και θα της χαρίσει λίγο από την σοφία της. 

Πρόκειται για ένα θεραπευτικό παραμύθι, που απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας καθώς εμπεριέχει πολλούς συμβολισμούς. Το κρύο και η ζέστη (οι κυρίαρχες «έννοιες» του παραμυθιού) περιγράφουν άνετα ψυχικές καταστάσεις, εμπειρίες ζωής και το υποστηρικτικό σύστημα, που μπορεί να έχουμε ή να μην έχουμε στη ζωή μας.

Βασικός συμβολισμός είναι το παιχνίδι με τα ρούχα, που παραπέμπει σε όλα τα βάρη που κουβαλάμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας και που μόνο αν ξεφορτωθούμε, θα αρχίσουμε να ζούμε ουσιαστικά και ξέγνοιαστα.

Το κλειδί ή αλλιώς το μυστικό για την εσωτερική γαλήνη, την ευτυχία και την ελευθερία της ψυχής μας είναι αφενός η αποδέσμευση από χρόνιες πεποιθήσεις, βαθιά ριζωμένες, που δε βοηθούν και δε μας εξυπηρετούν πια στο εδώ και το τώρα και αφετέρου η απελευθέρωση από τα μπλοκαρισμένα ή λιμνασμένα συναισθήματα, που κουβαλάμε μέρες, μήνες, χρόνια…

Μέσα από την ιδιαίτερη και γεμάτη έντονα χρώματα εικονογράφηση, τα παιδιά αντιλαμβάνονται την αξία της προσπάθειας στη ζωή μας καθώς επίσης την σπουδαιότητα της αναγνώρισης της δύναμης, που κρύβουμε μέσα μας, προκειμένου να απομακρύνουμε κάθε φόβο ή ανασφάλεια. 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ιωάννα Τσάκωνα γεννήθηκε και κατοικεί στην Πάτρα. Σπούδασε στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των βασικών της σπουδών συνέχισε διετή κύκλο μεταπτυχιακής εξειδίκευσης στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων, αποφοιτώντας από το ΠΜΣ « Αντιμετώπιση του Πόνου».

Στη συνέχεια, πραγματοποίησε διετή εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία και Κλινική Ύπνωση στο Λονδίνο καθώς επίσης και στις Γνωστικές Επιστήμες στο UCL Institute. Έχοντας ως στόχο τη διαρκή επιμόρφωση και κατάρτιση σε θέματα ψυχικής υγείας, ολοκλήρωσε δυο επιπλέον μετεκπαιδεύσεις στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η μία στην Εγκληματολογική Ψυχολογία και η άλλη στην Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία Παιδιών και Εφήβων. Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και έχει ανακοινώσει επιστημονικές της εργασίες σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια.

Εργάζεται ως Υγειονομικός Αξιωματικός στην Ελληνική Αστυνομία, με την ειδικότητα του Ψυχολόγου, από το 2010. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών υπέροχων παιδιών, που αποτελούν για εκείνη πηγή μεγάλης υπερηφάνειας, σοφίας και χαράς.

Πως μπορείτε να αγοράσετε το παιδικό παραμύθι

Το Μαγικό Ταξίδι της Σοφίας μπορεί να έρθει εύκολα και σε εσάς, στέλνοντας στην συγγραφέα μήνυμα στην σελίδα της, σας αποστέλλει τα βιβλία με δωρεάν τα έξοδα αποστολής + δωράκια για τα παιδάκια (τη μάσκα ? και ραβδί σελιδοδείκτη)

  • Μπορείτε να στείλετε μήνυμα στη σελίδα της συγγραφέως: Ιωάννα Τσάκωνα
  • Μπορείτε να συνομιλήσετε μαζί της και με email: itsakona@yahoo.gr

**Αγοράστε και τα 2 βιβλία μαζί σε προνομιακή τιμή!**

Περισσότερες εικόνες

Διαβάστε εδώ τον πρόλογο του παιδικού παραμυθιού.

Διαβάστε επίσης …

Το δεύτερο παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Ιωάννα Τσάκωνα .