Ετικέτες

Βελτίωσε το SEO της επιχείρησής σου | 5 συμβουλές που θα σε πείσουν ότι αξίζει το κόπο!

Σήμερα, το  95% των καταναλωτών χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ως μέρος της διαδικασίας λήψης αποφάσεων. Επιλέγουν ρούχα, παιχνίδια, βιβλία, αξεσουάρ πλέον και υπηρεσίες. Το lockdown γέννησε νέες ανάγκες αλλά άνοιξε και νέους δρόμους επικοινωνίας.

Αυτό σημαίνει ότι, παρόλο που οι πελάτες σας, σας γνωρίζουν, θέλετε να φτάσετε πρώτοι στους υπολογιστές τους και τις κινητές συσκευές τους πολύ πριν φτάσουν οι ίδιοι στην επιχείρηση σας.

Θέλετε να τους υπενθυμίσετε την παρουσία σας, τα όσα έχετε να προσφέρετε, να τους πείτε είμαστε εδώ για εσάς έστω και αν τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς. Η ανάγκη να επικοινωνήσετε την επιχείρηση σας είναι πιο επιτακτική από ποτέ και αυτό γιατί το διαδίκτυο είναι πολύ μεγαλύτερο από τη γειτονιά σας.

Το να έχετε έναν ιστότοπο για την επιχείρηση σας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε. Αλλά για τις τοπικές επιχειρήσεις η εξασφάλιση της παρουσίας σας στις τοπικές καταχωρίσεις είναι εξίσου σημαντική για τη βελτίωση του SEO της επιχείρησής σας.

Οι κατάλογοι τοπικών καταχωρίσεων όπως το Mapedu.gr είναι κρίσιμα εργαλεία για την προβολή του ονόματος της επιχείρησης σας στους τοπικούς καταναλωτές. Ας μιλήσουμε για τα οφέλη των τοπικών καταχωρίσεων και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το SEO της επιχείρησης σας.

Τοπική καταχώριση & βελτίωση SEO

Πρόκειται για παράγοντες εκτός ιστοτόπου που εξετάζουν οι μηχανές αναζήτησης για την κατάταξη SEO. Είναι οι σύνδεσμοι επιστροφής (τα γνωστά backlinks) και παίζουν σημαντικό ρόλο στο που βρίσκεστε στο SERP ( Search Engine Results Pages).  Όταν ο ιστοτοπός σας έχει πολλούς συνδέσμους επιστροφής (backlinks) από εξωτερικούς ιστότοπους, δίνει σήμα στις μηχανές αναζήτησης ότι είστε νόμιμοι.

Ένα βασικό στοιχείο του τοπικού προφίλ σας είναι η διεύθυνση URL του ιστότοπού σας. Αυτό σημαίνει ότι με τη καταχώριση σε ιστότοπους τοπικής καταχώρισης αποκτάτε αυτόματα και έναν σύνδεσμο επιστροφής (backlink) προς τον ιστότοπό σας.

Η καταχώριση σε τοπικούς ιστότοπους με καταχωρίσεις, όπως το Mapedu.gr, είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για τη δημιουργία πολλαπλών, νόμιμων backlinks στον ιστότοπο σας. Όταν οι μηχανές αναζήτησης βλέπουν την παρουσία σας να αυξάνεται στο Διαδίκτυο και σε όλους τους δρόμους που οδηγούν πίσω στον ιστότοπο σας, θα δείτε την απόδοσή σας στο SERP να βελτιώνεται.

Τοπική καταχώριση & βελτίωση SEO

Συμβουλή #2: Ενισχύστε τη διαδικτυακή σας φήμη

Πέρα από τη συμπερίληψη βασικών πληροφοριών για την επιχείρησή σας, το άλλο σημαντικό στοιχείο των τοπικών ιστοτόπων με καταχωρίσεις είναι οι κριτικές πελατών. Οι καταναλωτές διαβάζουν κριτικές και τι θεωρούν σημαντικό για αυτούς. Ενενήντα τρία τοις εκατό (93%) των ατόμων αναφέρουν  ότι οι κριτικές στο διαδίκτυο επηρεάζουν τις αποφάσεις αγοράς τους.

Η διαδικτυακή σας φήμη παίζει και με το SEO. Θυμηθείτε, στο τέλος της ημέρας, όλες οι μηχανές αναζήτησης είναι επιχειρήσεις. Θέλουν να παρέχουν στους πελάτες τους – τους ερευνητές – τα καλύτερα αποτελέσματα για κάθε δεδομένο όρο. 

Επομένως, όταν κάποιος εισάγειπαιδικός σταθμός κοντά μου ως ερώτημα, είναι προς το συμφέρον της μηχανής αναζήτησης να τους δείξουν εκείνες τις επιχειρήσεις που είναι πραγματικά οι καλύτερες.

Φανταστείτε εάν το πληκτρολογήσατε σε μια μηχανή αναζήτησης και σας δόθηκε ένας σωρός αποτελεσμάτων το ίδιο θα συμβεί και με άλλες μηχανές αναζήτησης. Όταν οι πελάτες ελέγχουν την επιχείρησή σας σε αρκετούς τοπικούς ιστότοπους καταχωρίσεων, οι μηχανές αναζήτησης λαμβάνουν το μήνυμα ότι η επιχείρησή σας παρέχει εξαιρετική εξυπηρέτηση και ότι θα πρέπει να σας παρουσιάζουν ως μία από τις κορυφαίες επιλογές για τους χρήστες που αναζητούν.

Τοπική καταχώριση & βελτίωση SEO

Συμβουλή #3: Εμφανιστείτε δύο φορές στην Αναζήτηση 

Η παρουσία σας στις τοπικές καταχωρίσεις δεν επηρεάζει μόνο το βαθμό κατάταξής σας στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης. Μπορεί επίσης να σας φέρει δύο φορές στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Το Mapedu  είναι ένας ιστότοπος τοπικών καταχωρίσεων για το παιδί και την οικογένεια. Είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους επαγγελματίες και τους γονείς. Το Mapedu.gr είναι μια σύγχρονη πλατφόρμα αναζήτησης επαγγελματιών και επιχειρήσεων, με έντονη παρουσία και στα social media.

Δημιουργώντας ένα πλήρες επαγγελματικό προφίλ της επιχείρησης σας, με όλα τα στοιχεία επικοινωνίας σωστά, έχετε κάνει ένα σημαντικό βήμα για να σας βρίσκουν οι γονείς.

Παρουσιάζοντας πλήρως τις εγκαταστάσεις σας, τι υπηρεσίες σας αλλά και τις παροχές έχετε δώσει ένα πολύ καλό λόγο στο χρήστη να δει λεπτομερέστατα την καταχώριση σας, δηλαδή την επιχείρησή σας.

Παράλληλα, στο Mapedu έχετε τη δυνατότητα να δημοσιεύσετε άρθρα με την επωνυμία σας, φέρνοντας έτσι περισσότερο κόσμο να σας προσέξει, να σας δει. Τα άρθρα παραμένουν στο blog του Mapedu.gr για ΠΑΝΤΑ! Το σημαντικό είναι ότι κοινοποιούνται σε ένα μεγάλο κοινό, το οποίο αποτελείται κυρίως από υποψήφιους πελάτες σας. Ζούμε σε μια περίοδο που το advertorial είναι απαραίτητο για κάθε επαγγελματία που θέλει να προσεγγίσει περισσότερους πελάτες.

Εντονότερη παρουσία στο διαδίκτυο = Περισσότεροι πελάτες

Με μια καταχώριση στο Mapedu.gr έχετε ένα πλήρες επαγγελματικό προφίλ! Όταν κάποιος αναζητήσει επιχείρηση παρόμοια με τη δική σας θα συμμετέχετε αυτόματα και εσείς στα αποτελέσματα αυτών των αναζητήσεων.

Έχεις επιχείρηση; Κοίταξε εδώ πως είναι μια πλήρης καταχώριση στο Mapedu.gr

Θυμηθείτε: Όσες περισσότερες φορές μπορείτε να εμφανίσετε το όνομά σας στους καταναλωτές, τόσο το καλύτερο για την επιχείρησή σας!

Τοπική καταχώριση & βελτίωση SEO

Η φωνητική αναζήτηση  συνεχίζει να αυξάνεται σε δημοτικότητα. Εξήντα έξι τοις εκατό όλων των χρηστών smartphone έκαναν δοκιμή φωνητικής αναζήτησης τουλάχιστον μία φορά τον περασμένο χρόνο. Και με τα έξυπνα ηχεία να εμφανίζονται σε περισσότερα σπίτια κάθε μήνα, η φωνητική αναζήτηση είναι, ίσως, ο τρόπος του μέλλοντος.

Όταν κάποιος ζητά τη βοήθεια του βοηθού φωνής, για τον εντοπισμό μιας τοπικής επιχείρησης, τα αποτελέσματα αντλούνται συχνά από τοπικές λίστες. Και σε αντίθεση με την αναζήτηση με κλειδί, η εμφάνιση στην κορυφή των αποτελεσμάτων είναι σημαντική.

Η ερώτηση, “Hey Alexa, πες μου ένα παιδότοπο εδώ κοντά που είναι ανοικτός μεσημέρι;” θα έχει ως αποτέλεσμα μία απάντηση κάθε φορά. Εάν ένας καταναλωτής συμπαθεί την πρώτη πρόταση που παρουσιάζει η Alexa, δεν θα προχωρήσει περισσότερο.

Αυτό σημαίνει ότι θέλετε η επιχείρησή σας να είναι στα πρώτα ονόματα της Alexa! Η παρουσία σας σε ιστότοπους τοπικών καταχωρίσεων θα σας βοηθήσει σε αυτό, βελτιώνοντας παράλληλα και το SEO της επιχείρησής σας.

Τοπική καταχώριση & βελτίωση SEO

Συμβουλή #5: Διατηρήστε τις πληροφορίες σας σωστές και ενημερωμένες 

Οι τοπικές καταχωρίσεις μπορούν να δώσουν σημαντική ώθηση στο SEO της επιχείρησής σας, αλλά μόνο αν όλα είναι σωστά. Εάν οι πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σας είναι λανθασμένες, σίγουρα η καταχώριση μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στη βελτίωση του SEO σας.

Όλες οι πληροφορίες της επιχείρησής σας πρέπει να είναι συνεπείς στις τοπικές καταχωρίσεις. Εάν έχετε αλλάξει τοποθεσία, ή αριθμό τηλεφώνου ή αλλάξατε τις ώρες λειτουργίας σας, βεβαιωθείτε ότι η αλλαγή αντικατοπτρίζεται παντού. Η παρουσία σας στον ιστό είναι πολύ σημαντικό να είναι ολοκληρωμένη και σωστή. Αυτό είναι μια καλή τακτική και για τη βελτίωση του SEO σας.

Οι πελάτες απογοητεύονται πολύ όταν οι πληροφορίες που βρίσκουν στις τοπικές καταχωρίσεις δεν είναι σωστές. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα λάθος τηλεφωνικό αριθμό, μια λάθος διεύθυνση, τότε οι πελάτες δεν μπορούν ουσιαστικά να σας βρουν. Έτσι απογοητεύονται και προχωρούν στην επόμενη επιχείρηση (καταχώρηση).

Θυμηθείτε, πόσες φορές και εσείς οι ίδιοι προσπεράσατε μια επιχείρηση επειδή είχε ελλιπή στοιχεία ή καταχώρηση. Πόσες φορές ”σας τράβηξε” μια επιχείρηση με σωστή παρουσία στο διαδίκτυο;

Για αυτό ακριβώς το Mapedu.gr θέλει να βοηθήσει τους επαγγελματίες να έχουν σωστή παρουσία στο διαδίκτυο. Ώστε οι πελάτες να μην προσπερνούν αλλά να ενδιαφέρονται και να το δείχνουν.

Οι τοπικές καταχωρίσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τη θέση της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο και να προβάλλεστε στις αναζητήσεις. 

Εάν επιθυμείτε να εγγραφείτε στο Mapedu.gr, έναν τοπικό κατάλογο επιχειρήσεων αποκλειστικά για το παιδί και την οικογένεια είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.