Ετικέτες

EXILE ROOM

Planet G(reece) – Μέρος Β’ | Δωρεάν Εργαστήρια για εφήβους 5: Ήχος & Ντοκιμαντέρ

Τα Σάββατα 25 Φεβρουαρίου, 4, 11 & 18 Μαρτίου 2023, 11:00-15:00 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 13-19 ετών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Το Β’ Μέρος του Planet G(reece) υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

Τα δωρεάν εργαστήρια ντοκιμαντέρ του Exile Room για εφήβους κάθε εθνικότητας συνεχίζονται τον Φεβρουάριο & Μάρτιο του 2023! Αν είστε 13 έως 19 ετών, με καλλιτεχνικές ανησυχίες, τότε το Planet G(reece) έχει το ιδανικό εργαστήριο για σας.

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι η αφίσα, εκτός από μία ενδιαφέρουσα εικόνα, είναι και μία μορφή επικοινωνίας με το κοινό;

Με τη βοήθεια των Bend, ενός μικρού δημιουργικού γραφείου, θα δούμε μερικά επιλεγμένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ και θα εμπνευστούμε για να φτιάξουμε τις δικές μας αφίσες!

Συνθέτοντας στοιχεία τυπογραφίας, φωτογραφίας και εικονογράφησης, θα χτίσουμε εικόνες που μιλούν από μόνες τους και θα εξερευνήσουμε μια διαφορετική γλώσσα επικοινωνίας.

Οι αφίσες θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση του φεστιβάλ λήξης του Planet G(reece).

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, θα μπούμε ακόμα πιο βαθιά στην τέχνη της γραφιστικής, φτιάχνοντας ένα δικό μας έντυπο! Θα κάνουμε μια περιήγηση στη γειτονιά γύρω από το Exile Room, όπου θα καταγράψουμε όσα μας κάνουν εντύπωση με φωτογραφικές μηχανές ή με τα κινητά μας, και στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουμε το υλικό αυτό για να σχεδιάσουμε τη δική μας έκδοση.

Στην τελευταία μας συνάντηση, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε ένα οικογενειακό τυπογραφείο, όπου θα γνωρίσουμε από πρώτο χέρι την τέχνη της τυπογραφίας και θα δούμε από κοντά τα στάδια παραγωγής του έντυπου που σχεδιάσαμε.Η συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτεί γνώσεις γραφιστικής, ενώ ο εξοπλισμός και τα υλικά παρέχονται από το Exile Room. Το making-of του εργαστηρίου θα μονταριστεί και θα δημοσιευτεί μέσα σε διάστημα περίπου ενός μήνα από την ολοκλήρωση του εργαστηρίου.

Η διδασκαλία θα γίνει στα ελληνικά, ενώ θα υπάρχει διερμηνέας για επιπλέον γλώσσες.

>> Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

>> Περισσότερα για το εργαστήριο ΕΔΩ

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο εργαστήριο συμπληρώστε τη φόρμα εδώ

>> Δείτε όλα τα εργαστήρια του PLANET G(reece) Μέρος Β’ ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το e-mail workshops.exile@gmail.com ή το τηλέφωνο 210 3223395 (ώρες 12-5μμ).

Exile Room: Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 3ος όροφος www.exile.gr

Οι κανόνες για συμμετοχή στο Planet G(reece)

1. Πρέπει να είσαι από 13 έως 19 χρόνων.

2. Πρέπει να αγαπάς το σινεμά.

3. Δεν είναι απαραίτητο να μιλάς ελληνικά.

4. Πρέπει να είσαι στην ώρα σου και να έχεις όρεξη για δουλειά.

5. Συνιστάται η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Λίγα λόγια για τους εκπαιδευτές που συμμετέχουν στα εργαστήρια του Planet G(reece):

Το Bend Design Studio αποτελείται από μία υπερκινητική δημιουργική ομάδα που εστιάζει στην παραγωγή ποιοτικού ψηφιακού και έντυπου υλικού. Συνδυάζοντας το design, την εικονογράφηση, τα ψηφιακά μέσα, τη φωτογραφία αλλά και τα εικαστικά, σχεδιάζουν λύσεις σε επικοινωνιακές ανάγκες που αφορούν τη σύγχρονη πραγματικότητα, συμμετέχοντας ενεργά σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών, με βασικό πεδίο τον πολιτισμό. Επιδιώκουν δημιουργικές συμπράξεις με μικρές ομάδες, πρωτοβουλίες, ινστιτούτα, οργανισμούς, μουσεία και ιδρύματα, δίνοντας αξία στη μοναδικότητα κάθε συνεργάτη τους, με τον οποίο μοιράζονται μια κοινή αντίληψη απέναντι στην οπτική επικοινωνία. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Μάρκο Ζουριδάκη.

Το έργο Planet G(reece) [Μέρος Β: εργαστήρια 3 έως 7] υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Exile Room. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

Χορηγός επικοινωνίας