Dr. Κωνσταντίνος Ε. Καϊάφας | Οφθαλμίατρος - Χειρουργός

Αγίου Κωνσταντίνου 67, Πάτρα, Ν. Αχαΐας, 26442

Ο Dr Κωνσταντίνος Ε. Καϊάφας MD, FEBO είναι Χειρουργός Οφθαλμίατρος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Πάτρα στην περιοχή της Αγυιάς. Διαθέτει πτυχίο ιατρικής από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ειδικεύτηκε στην Οφθαλμολογία, στην Οφθαλμολογική Κλινική Augenärzte OWL, ένα από τα μεγαλύτερα οφθαλμοχειρουργικά κέντρα σε όλη τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Μετεκπαιδεύτηκε στην Οφθαλμολογία, στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική HUG στη Γενεύη και στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική Creteil, στο Παρίσι.

Εκπόνησε διδακτορική διατριβή πάνω στη χειρουργική του καταρράκτη, αναγορεύτηκε διδάκτωρ και απέκτησε τον τίτλο Dr. med, από την Ιατρική Σχολή του University of Duisburg-Essen, στη Γερμανία. Έπειτα από επιτυχείς πανευρωπαϊκές εξετάσεις στο Παρίσι, αναγορεύτηκε σε μέλος του European Board of Ophthalmology και απέκτησε τον τίτλο FEBO.

Τέλος, έχει διατελέσει ειδικός οφθαλμίατρος – οφθαλμοχειρουργός, στην Οφθαλμολογική Κλινική Augenärzte OWL στη Γερμανία, με εξειδίκευση στη χειρουργική καταρράκτη, γλαυκώματος και τη διαθλαστική χειρουργική.

Στο ιατρείο του μπορούν να προσέλθουν για εξέταση και τα μικρά παιδιά.

Ο Dr. med. Κ. Καϊάφας έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με τον κλάδο της παιδοοφθαλμολογίας. Κατά την οκταετή του κλινική εμπειρία στη Γερμανία, ήταν συχνά υπεύθυνος (Oberarzt) στην ξεχωριστή πτέρυγα των παιδοοφθαλμολογικών περιστατικών. Εκεί ασχολήθηκε με μεγάλο εύρος απλών αλλά και πολύπλοκων προβλημάτων όρασης στην βρεφική, παιδική και εφηβική ηλικία.

Παιδική γωνιά Χειρούργος Οφθαλμίατρος Κων. Καϊάφας

Με ιδιαίτερη ευαισθησία για τα παιδιά, έχει διαμορφώσει το ιατρείο του, με τον κατάλληλο και ξεχωριστό εξοπλισμό που απαιτείται συχνά κατά την παιδοοφθαλμολογική εξέταση. Στο χώρο αναμονής μια ειδικά διαμορφωμένη “παιδική γωνιά” κάνει την αναμονή και παραμονή στο ιατρείο πιο ευχάριστη για τους μικρούς μας φίλους.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και τη μείωση αναμονής και συγχρωτισμού (ιδίως λόγω Covid-19) συστήνεται πάντοτε να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία για ραντεβού με το ιατρείο.

Στην ιστοσελίδα του ιατρείου www.drkaiafas.gr θα βρείτε ενημερωμένα άρθρα για τις παθήσεις της όρασης, καθώς και οδηγίες / συμβουλές που δίνονται από τον Οφθαλμίατρο.

 

Το ιατρείο είναι πλήρως εξοπλισμένο και πρακτικά μπορεί να εκτελέσει το σύνολο των πιθανών οφθαλμολογικών εξετάσεων που μπορεί να απαιτηθούν , ανεξαρτήτως ηλικίας των ασθενών, από τη βρεφική έως και την γεροντική ηλικία. Όλες οι εξετάσεις πραγματοποιούνται από τον Χειρουργό Οφθαλμίατρο Dr. Κωνσταντίνο Καϊάφα.

Οφθαλμίατρος Κων. Καϊάφας

Συγκεκριμένα στο ιατρείο πραγματοποιούνται, με κάθε μέσο προφύλαξης και ασφάλειας, οι εξής εξετάσεις :

1. Έλεγχος της οπτικής οξύτητας και έλεγχος της χρωματικής αντίληψης (Ishihara Test).

2. Ορθοπτικός έλεγχος.

Δηλαδή έλεγχος στραβισμού, έλεγχος κινητικότητας των οφθαλμολογικών μυών, έλεγχος της ικανότητας προσαρμογής και σύγκλισης.

3. Διαθλαστικός έλεγχος / σκιασκοπία / κυκλοπληγία.

Δηλαδή έλεγχος αν το παιδί χρειάζεται γυαλιά και συνταγογράφησή τους, ενίοτε με χρήση των ειδικών κυκλοπληγικών σταγόνων.

4.Τοπογραφία κερατοειδούς.

Ειδική εξέταση για τον αποκλεισμό συγκεκριμένων παθήσεων του κερατοειδούς που προσβάλλουν ιδίως εφήβους και νεαρούς ενήλικες.

     Άρθρο : Βλάπτει η καραντίνα τα μάτια των παιδιών; Διαβάστε εδώ

5. Οπτική τομογραφία συνοχής ωχράς κηλίδας και οπτικής θηλής.

Ειδική εξέταση για τον αποκλεισμό παθήσεων του αμφιβληστροειδούς ή/και του οπτικού νεύρου.

6. Οπτικά πεδία.

Ειδική εξέταση για τον έλεγχο των οπτικών νεύρων, αν αυτά έχουν προσβληθεί από κάποια νόσο όπως όγκο στον εγκέφαλο, αυξημένη ενδοκράνια πίεση, φλεγμονές ή γλαύκωμα).

7. Ειδικός προ εγχειρητικός έλεγχος για διαθλαστικά λέιζερ μυωπίας, αστιγματισμού κτλ.

Περιλαμβάνει ένα σύνολο εξετάσεων, που αποσαφηνίζουν αν ένας ασθενής είναι κατάλληλος για να υποβληθεί σε λέιζερ, ώστε να μην χρειάζεται να φοράει γυαλιά οράσεως.

8. Βυθοσκόπηση.

Πρόκειται για μια νόσο που αφορά συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας ασθενείς. Ωστόσο είναι ιδιαίτερα σημαντική σε βρέφη που γεννήθηκαν πρόωρα ή δέχτηκαν μεγάλα ποσά οξυγόνου μετά τη γέννησή τους για να αποκλειστούν παθήσεις του βυθού).

Θέλετε να αναρτήσετε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας της επιχείρησης; Επικοινωνήστε μαζί μας.

Καραντίνα και όραση

Η όραση σε συνθήκες καραντίνας. Επιπτώσεις υπάρχουν τελικά;

Μπορεί να επηρεαστεί η όρασή μας σε συνθήκες καραντίνας; Ένα νέο lockdown μπορεί να επιδεινώσει υπάρχων προβλήματα στη όραση; Με το άκουσμα στη λέξη καραντίνα το τελευταίο που σκεφτόμαστε είναι η όρασή μας, ειδικά των παιδιών. Μήπως όμως θα έπρεπε να μας απασχολήσει, καθώς καραντίνα σημαίνει περισσότερες ώρες μπροστά από οθόνες.

Περισσοτερα
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα
09:00 - 13:30, 17:30 - 21:00
Τρίτη
09:00 - 13:30
Τετάρτη
09:00 - 13:30, 17:30 - 21:00
Πέμπτη
17:30 - 21:00
Παρασκευή
09:00 - 13:30, 17:30 - 21:00
Σάββατο
Κλειστό
Κυριακή
Κλειστό
Χειρούργος Οφθαλμίατρος Κων. Καϊάφας
Αίθουσα-αναμονής Χειρούργος Οφθαλμίατρος Κων. Καϊάφας
Εξεταστήριο Χειρούργος Οφθαλμίατρος Κων. Καϊάφας
Αίθουσα-αναμονής Χειρούργος Οφθαλμίατρος Κων. Καϊάφας
Εξεταστήριο Χειρούργος Οφθαλμίατρος Κων. Καϊάφας
Χειρούργος Οφθαλμίατρος Κων. Καϊάφας
Χειρούργος Οφθαλμίατρος Κων. Καϊάφας