Ετικέτες

Η ιδέα για τη δημιουργία της εκπαιδευτικής πλατφόρμας teachitedu.gr, γεννήθηκε 17 χρόνια πριν από την Χριστίνα Μπάρζα (υποψ. Διδάκτωρ στο ΕΚΠΑ). Όμως, η ελληνική κοινωνία δεν ήταν ακόμη έτοιμη να δεχτεί μία τέτοια πρόταση. Έτσι, η υλοποίησή της πραγματοποιήθηκε μόλις το 2016, σε συνεργασία με την Μαρία Καλαφάτη (δημοσιογράφος) και τον Δημήτρη Μπορυραζάνη (καθηγητής Πληροφορικής).

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα teachitedu.gr

Στην online εκπαίδευση μπορείς να κάνεις ακριβώς ότι θα έκανες και σε μία πραγματική τάξη δια ζώσης, εκτός από το να ακουμπάς τον άλλον. Όλα γίνονται σε πραγματικό χρόνο. Τα εργαλεία εργασίας είναι ένας υπολογιστής, η κάμερα και το μικρόφωνο (όλοι οι υπολογιστές έχουν). Ο καθηγητής βλέπει τους μαθητές και οι μαθητές τον καθηγητή. Ο καθηγητής είναι ο «αρχηγός» της τάξης και άρα, ως συντονιστής ελέγχει την ομαλή λειτουργία της τάξης του.

Πως λειτουργεί

Για παράδειγμα, για να πάρει το λόγο ο μαθητής «σηκώνει» το χέρι του με ένα κουμπί και ο καθηγητής / συντονιστής του δίνει το λόγο. Έτσι, δεν μιλούν όλοι μαζί και το μάθημα κυλά ομαλά. Ο καθηγητής μπορεί να ανεβάζει στον πίνακα το αρχείο (ppt, pdf κλπ) το οποίο θέλει να διδάξει και έχει τη δυνατότητα να υπογραμμίζει, να κυκλώνει και να γράφει πάνω σε αυτό.

Επίσης, υπάρχει και χώρος chat, όπου ο καθηγητής μπορεί να γράφει προς όλη την ομάδα, αλλά και στον κάθε μαθητή ξεχωριστά. Τέλος, μπορεί να κάνει διαμοιρασμό της οθόνης του. Αυτές είναι κάποιες από τις δυνατότητες της πλατφόρμας teachitedu.gr 

Στο παρακάτω link Μπορείτε να δείτε video – demo για τη λειτουργία της πλατφόρμας: https://teachitedu.gr/index.php/el/odigos-xrisis-tou-systimatos.html

Για περισσότερες πληροφορίες: info@teachitedu.com

Τηλέφωνο: 6976775158

Ενημερωθείτε στο mapedu.gr – για το παιδί, τον μαθητή, τον έφηβο.