Ετικέτες

Η σημερινή μας πρόταση για βιβλίο αφορά τους γονείς. Γονείς που θέλουν να μεγαλώσουν ανεξάρτητους και ευτυχισμένους ανθρώπους. Γονείς που θέλουν να χτίσουν την αυτοπεποίθηση του παιδιού, και θέλουν να είναι έτοιμοι να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματα του παιδιού. Κατανοώντας το συναισθηματικό κόσμο του παιδιού θα μπορέσουν να προσφέρουν υποστήριξη και σωστή καθοδήγηση.

Τα βιβλία της Hedvig Montgomery έχουν χαρακτηριστεί ως η εγκυκλοπαίδεια της παιδικής ηλικίας που αποτελείται από πέντε τόμους. Πέντε τόμους που αγκαλιάζουν τους γονείς και τους καθοδηγούν στο όμορφο και απαιτητικό ταξίδι της γονεΐκότητας.

Τα βιβλία της Montgomery ακολουθούν τα παιδιά και τους γονείς από τη βρεφική μέχρι την εφηβική ηλικία. Με βαθιά κατανόηση της σημασίας των μικρών και των μεγάλων γεγονότων που συμβαίνουν στη ζωή τους, μας βοηθά να τα προσεγγίσουμε σωστά, να τα κατανοήσουμε, ώστε να τους προσφέρουμε υποστήριξη, καθοδήγηση αλλά και οριοθέτηση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε μετάφραση της Δέσπως Παπαγρηγοράκη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Κατά τη διάρκεια της σχολικής του ζωής κάθε παιδί βιώνει πρωτόγνωρες για αυτό καταστάσεις. Ανακαλύπτει τον εαυτό του, γνωρίζει και επιλέγει τους φίλους του, ξεκινά κάποιο χόµπι, αναζητά τη θέση του στη µεγάλη κοινότητα έξω από την οικογένεια.

Για να τα καταφέρει όμως σε αυτή την απαιτητική αποστολή, έχει ανάγκη να πατάει σε σταθερό έδαφος, να στηρίζεται στον γερό δεσμό µε την οικογένειά του. Το παιδί του δημοτικού σχολείου μπορεί να µη σας κρατάει πια από το χέρι, όμως σας χρειάζεται τόσο όσο και πριν. Σταθείτε στο πλάι του και ψιθυρίστε: «Εγώ είμαι εδώ και εγώ σε αγαπάω».

Στο τέταρτο βιβλίο της πεντάτοµης εικονογραφηµένης σειράς η καταξιωµένη ψυχολόγος και οικογενειακή σύµβουλος Hedvig Montgomery βοηθάει τους γονείς µέσα από πραγµατικά περιστατικά να κατανοήσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών σχολικής ηλικίας.

Διαβάστε ακόμα: Πρόταση για παιδικό βιβλίο: Εικονοϊστορίες – Δραστηριότητες πρώτης ανάγνωσης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Ταυτόχρονα, προτείνει τρόπους για να διαχειριστούν µε επιτυχία σημαντικά θέματα αυτής της περιόδου, όπως τις συναισθηματικές διακυμάνσεις, τις οικογενειακές και τις φιλικές σχέσεις, τον σχολικό εκφοβισμό, τις δυσκολίες των παιδιών να ανταποκριθούν στις σχολικές τους υποχρεώσεις.

‘Ένα βιβλίο χρήσιμο εργαλείο για γονείς

Πληροφορίες

Συγγραφέας: Hedvig Montgomery

Μετάφραση: Δέσπω Παπαγρηγοράκη

ISBN: 978-618-03-2068-8

Σελίδες: 248

Ημερομηνία Έκδοσης: 13/05/2021

Εξώφυλλο: Σκληρό

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ πατήστε εδώ για λεπτομέρειες.

Δείτε μερικές εικόνες από το βιβλίο.

Βιβλίο για γονείς «Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα» Συγκροτώντας ταυτότητα (6-13 ετών)
Βιβλίο για γονείς «Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα» Συγκροτώντας ταυτότητα (6-13 ετών)
Βιβλίο για γονείς «Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα» Συγκροτώντας ταυτότητα (6-13 ετών)
Οπισθόφυλλο: «Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα» Συγκροτώντας ταυτότητα (6-13 ετών)