Ετικέτες

To Open Farm Days είναι ένας ετήσιος θεσμός που δίνει την ευκαιρία σε συμμετέχοντες όλων των ηλικιών να επισκεφτούν τα ανοιχτά αγροκτήματα της Ελλάδας, να γνωρίσουν τους παραγωγούς και να κατανοήσουν από πού προέρχεται η τροφή τους.

Επανασύνδεση με τη γη, τα τρόφιμα και τους αγρότες μας

To Open Farm Days είναι ένας ετήσιος θεσμός που αφορά ανοιχτά επισκέψιμα αγροκτήματα & μονάδες παραγωγής τροφίμων του δικτύου open farm, σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

Δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τους παραγωγούς και να κατανοήσουν από πού προέρχεται η τροφή τους.

Είναι ένα πέρασμα στα παρασκήνια! Ώστε να γνωρίσουμε τον ζωτικό ρόλο που έχουν οι αγρότες στη φροντίδα της υπαίθρου και τη βιωσιμότητα τους αγροοικοσυστήματος.

Βιώνουμε, τον πραγματικό αγροτουρισμό στην Ελλάδα και δοκιμάζουμε τοπικά προϊόντα απευθείας από τον παραγωγό.

Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε τη γεωργία και τον αγροτουρισμό της Ελλάδας με διασκεδαστικό, ελκυστικό και ουσιαστικό τρόπο, σε συμμετέχοντες όλων των ηλικιών και να αναδείξουμε τα φιλόξενα αγροκτήματα, τις εργασίες, τις δραστηριότητες και τα τοπικά προϊόντα.

Επισκεφθείτε ένα αγρόκτημα

Ανακαλύψτε τα ανοιχτά αγροκτήματα

Ελάτε μαζί μας το διήμερο 25 & 26 Σεπτεμβρίου σε περισσότερα από 50 αγροκτήματα και επιχειρήσεις αγροτουρισμού στην Ελλάδα. Μας ανοίγουν τις πύλες τους και προσκαλούν τους επισκέπτες για να να μοιραστούν τοπικές ιστορίες. Να ξεναγηθούν στους χώρους του κάθε αγροκτήματος, να λάβουν μέρος σε εργαστήρια και να αγοράσουν προϊόντα που καλλιεργούνται και παράγονται τοπικά.

Αναζητούμε τρόπους για να συνδέσουμε τον αστικό πληθυσμό με τους αγρότες στην περιφέρεια. Η σελίδα εκδηλώσεων παρουσιάζει διαφορετικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα. Στόχος μας να φέρουμε τους ανθρώπους στα ανοιχτά αγροκτήματα – ακόμη και με ψηφιακά εργαλεία.

Το Open Farm Days 2021 περιλαμβάνει τόσο βιωματικές εκδηλώσεις εντός του αγροκτήματος όσο και διαδικτυακές εκδηλώσεις, για να διατηρήσουν το κοινό αφοσιωμένο και συνδεδεμένο με τους αγρότες όλο το χρόνο.

Βρείτε το αγρόκτημα που θέλετε να επισκεφθείτε εδώ

Για παιδικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις