μικρή σπείρα | Δραστηριότητες για παιδιά και εφήβους

Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης, 546 31

Η μικρή σπείρα στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξή των παιδιών μέσα από το παιχνίδι, την επαφή με την τέχνη, τη φύση και τους άλλους ανθρώπους. Μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Facebook (@μικρή σπείρα) και στο Instagram (@mikri_speira) για να βλέπετε τις προσεχείς εκδηλώσεις! Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά!

Προσπαθούμε να συνδυάσουμε την Ψυχολογία με το Θέατρο. Στοχεύουμε στο να μοιραστούμε με τα μικρά και τα μεγαλύτερα παιδιά, τον ενθουσιασμό για το Παιχνίδι και την Τέχνη. Να δημιουργήσουμε τόπους όπου ο σεβασμός, η ελευθερία έκφρασης, η εξερεύνηση και ο πειραματισμός θα συμβάλλουν και θα λειτουργήσουν ως όχημα ανέλιξης της παιδικής προσωπικότητας.

Γιατί μικρή σπείρα, και γιατί σπείρα;

Σπείρα: αρχέγονο και μαγικό σύμβολο! Βρίσκεται παντού γύρω μας στη φύση: στους γαλαξίες, στους κυκλώνες, στα σαλιγκάρια, στο DNA, στα δακτυλικά μας αποτυπώματα, στα κέρατα των κριαριών, στα κοχύλια, στους στροβιλισμούς που δημιουργούνται στο νερό και στον αέρα… Η σπείρα, ως μέρος μιας ατέρμονης γραμμής, συμβολίζει την αρχή, ανάπτυξη, την εξέλιξη και τη συνέχιση των πραγμάτων. Συμβολίζει ακόμη την ίδια τη ζωή!

Η δική μας μικρή σπείρα έχει ως έναυσμα την ανέλιξη των παιδιών. Στοχεύουμε στην ολόπλευρη ανάπτυξή τους -σωματική, νοητική, συναισθηματική και κοινωνική- μέσα από το παιχνίδι, την επαφή με την τέχνη, τη φύση και τους άλλους ανθρώπους.

Στηριγμένοι σε συγκεκριμένες μεθόδους γονικής μέριμνας και εκπαίδευσης, αγκαλιάζουμε τα παιδιά με σεβασμό και αυθεντικότητα. Δημιουργούμε έναν ασφαλή χώρο και παρέχουμε τον αναγκαίο χρόνο, προκειμένου να πειραματιστούν και να εκφράσουν τη δική τους προοπτική με τον ιδιαίτερο,  μοναδικό και προσωπικό τους τρόπο.

Αντιμετωπίζουμε εξαρχής τα παιδιά ως ολοκληρωμένα όντα με τα οποία προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε αληθινά και αυθεντικά, για τα πράγματα που τους αφορούν, τα καθημερινά και τα σημαντικά.

Λίγα λόγια για τις εμπνεύστριες της μικρής σπείρας, Ειρήνη Καρανικόλα & Πετρή Καραδημητρίου.

Είμαι η Ειρήνη Καρανικόλα απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Univeristy of Sheffield και εκπαίδευση επάνω στη θεραπεία με άμμο (Sandplay Therapy). Έχω εργαστεί σε διάφορα πλαίσια με παιδιά, εφήβους, ενήλικες αλλά και οικογένειες και ζευγάρια.  Με τα παιδιά συνδεόμαστε και δουλεύουμε μεταξύ άλλων μέσα από την ασφαλή αλληλεπίδραση, το παιχνίδι με άμμο (sandplay), καθώς και το αισθητηριακό και «ακατάστατο» παιχνίδι (sensory & messy play). Μέσα από τη μικρή σπείρα ο στόχος μου είναι να παρασύρω τα παιδιά, αλλά και τους γονείς, σ’ εκείνο το παιχνίδι που πάει χέρι-χέρι με τη γνώση, την εξερεύνηση και τον πειραματισμό. Σ’ εκείνο το παιχνίδι που έχει ως βάση του το κλίμα της ενσυναίσθησης και του σεβασμού απέναντι στον άλλον.

Είμαι η Πετρή Καραδημητρίου απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ. (Integrated Master). Στο πλαίσιο των σπουδών μου έχω συμμετάσχει, με την ιδιότητα της σκηνογράφου/ενδυματολόγου, σε διάφορες εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας, καθώς και σε μια σειρά θέατρο-παιδαγωγικών παρεμβάσεων στη Θεσσαλονίκη. Μέσα από τη μικρή σπείρα ο στόχος μου είναι να υπάρξει εκείνη η αλληλεπίδραση με τα παιδιά, που είναι γεμάτη από χρώματα, μουσικές, θέατρο και παραμύθια. Γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι η Τέχνη πρέπει να είναι κομμάτι της ζωής ενός παιδιού από την πρώτη στιγμή της γέννησής του.

Μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού και αποχής των παιδιών από την επαφή τους με τη φύση και με τους άλλους ανθρώπους, η ανάγκη για επικοινωνία και κοινωνική αλληλεπίδραση έγινε πλέον επιτακτική…. κι έτσι γεννήθηκε η μικρή σπείρα!

 

 

Στη μικρή σπείρα, το βασικό μας μέλημα είναι να προσφέρουμε στα παιδιά τα κατάλληλα ερεθίσματα και τις αφορμές για παιχνίδι, αλλά και για μάθηση μέσα από αυτό.

Όλες οι δραστηριότητες που προσφέρουμε -το αισθητηριακό παιχνίδι, η επαφή με το θέατρο, τη ζωγραφική, την μουσική, η αφήγηση παραμυθιών, οι εξορμήσεις στη φύση και άλλες- έχουν σχεδιασθεί και δομηθεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να επιτρέπουν στα παιδιά να εξερευνήσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον σεβασμού και κατανόησης.

Τα παιδιά, σαν μικρές σπείρες κι αυτά, θα ξεκινήσουν να διαγράφουν τη δική τους πορεία: με επίκεντρο τον αυθεντικό τους εαυτό, θα αναπτύσσουν διαδοχικά πλευρές της προσωπικότητάς τους, ώστε να εξελιχθούν σε στιβαρά και υγιή άτομα.

Προσπαθούμε να συνδυάσουμε την Ψυχολογία με το Θέατρο. Στοχεύουμε να μοιραστούμε με τα μικρά και τα μεγαλύτερα παιδιά, τον ενθουσιασμό για το Παιχνίδι και την Τέχνη. Να δημιουργήσουμε τόπους όπου ο σεβασμός, η ελευθερία έκφρασης, η εξερεύνηση και ο πειραματισμός θα συμβάλλουν και θα λειτουργήσουν ως όχημα ανέλιξης της παιδικής προσωπικότητας.

Θέλετε να αναρτήσετε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας της επιχείρησης; Επικοινωνήστε μαζί μας.

Η επιχείρηση δεν έχει δημοσιευμένα άρθρα αυτή τη στιγμή.

Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα
10:00 - 22:00
Τρίτη
10:00 - 22:00
Τετάρτη
10:00 - 22:00
Πέμπτη
10:00 - 22:00
Παρασκευή
10:00 - 22:00
Σάββατο
10:00 - 22:00
Κυριακή
10:00 - 22:00