Ετικέτες

Αιτήσεις για δωρεάν φροντιστήρια ξένων γλωσσών από το Κέντρο Κοινότητας του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Ξεκινούν την Τρίτη 16 Αυγούστου και μέχρι και την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη, η υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα “Δωρεάν Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών”.

Σκοπός των δωρεάν φροντιστηρίων είναι να βοηθηθούν τα παιδιά των οικογενειών της πόλης που είναι αντιμέτωπες με οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, αλλά έχουν θέληση για μόρφωση και πρόοδο.

Το πρόγραμμα στηρίζεται στη συμβολή ευαισθητοποιημένων συμπολιτών – Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών, οι οποίοι αφιλοκερδώς δέχονται παιδιά των συγκεκριμένων οικογενειών να παρακολουθούν δωρεάν τα μαθήματα που γίνονται στα Φροντιστήριά τους.

Μεγάλος αρωγός της συγκεκριμένης δράσης είναι ο Σύλλογος PALSO (Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Αχαΐας) που κάθε χρόνο απορροφά αφιλοκερδώς μεγάλο αριθμό παιδιών στα Φροντιστήρια μέλη του Συλλόγου. Τους ευχαριστούμε όλους και πάλι για την προσφορά τους.

Ο περσινός απολογισμός είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικός, δεδομένου ότι 172 παιδιά τοποθετήθηκαν σε Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών (Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Γερμανικά)

Ο Κοινωνικός Οργανισμός καλύπτει την αγορά των ξενόγλωσσων βιβλίων, όσων παιδιών εξυπηρετούνται από το Πρόγραμμα.

Αιτήσεις – Δικαιολογητικά

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία κατατίθενται σε φωτοτυπίες είναι τα ακόλουθα:

  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας γονέα ή κηδεμόνα
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Αποδεικτικό ανανέωσης ανεργίας ή βεβαίωση ανεργίας, ταμείο ανεργίας (ΟΑΕΔ) μισθοδοσία ή σύνταξη γονέων
  • Δήλωση Φορολογικού Έτους 2021 (Ε1) και Εκκαθαριστικό 2021
  • Απόφαση ΚΕΠΑ ατόμου με αναπηρία και απόφαση επιδότησης (αν υπάρχει)
  • Ηλεκτρονικό Μισθωτήριο κατοικίας
  • Δικαστική απόφαση επιμέλειας παιδιών (σε περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο γραφείο του Κέντρου Κοινότητας, Ελ. Βενιζέλου 38 & Σολωμού, και ώρες 10:30-13:00.

Οι ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων που θέλουν να ενημερωθούν ή να δηλώσουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνήσουν με τις Υπεύθυνες του Προγράμματος κυρία Μάρω Κωστοπούλου και κυρία Μαίρη Ορέσκου : 2614-409972.

Η δράση αποτελεί ενέργεια κοινωνικής υποστήριξης oφελουμένων νοικοκυριών του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πατρέων, το οποίο λειτουργεί ο ΚΟΔΗΠ με την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 στα πλαίσια του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ

Mapedu.gr - Πάτρα