Ετικέτες

Μεγάλη ζήτηση για τα  «Παραμύθια από το τηλέφωνο… στο τηλέφωνο»

Η δράση αλληλεγγύης για τα παιδιά που μένουν σπίτι που διοργανώνει το Θέατρο ACT και η ΝτρινTeam συνεχίζεται με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Εκατοντάδες είναι τα παιδιά που έχουν ακούσει τα ευφάνταστα παραμύθια του Τζιάνι Ροντάρι μέσα από τη δράση αλληλεγγύης «Παραμύθια από το τηλέφωνο… στο τηλέφωνο».

Πρόκειται για τηλεφωνικές θεατρικές αφηγήσεις που αντλούν την έμπνευσή τους απ’ το βιβλίο «Παραμύθια από το τηλέφωνο» του σημαντικού Ιταλού συγγραφέα και παιδαγωγού, από τη γέννηση του οποίου φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια.

Μέχρι στιγμής παραμύθια έχουν ακούσει παιδιά από πάρα πολλές πόλεις και νησιά της Ελλάδας αλλά και από πολλές Ελληνικές οικογένειες που ζουν στο εξωτερικό, από την Αγγλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Ιταλία, το Ισραήλ ακόμα και την Ταϊλάνδη. 

Αλληλεπιδρώντας στο τηλέφωνο με τους ηθοποιούς, τα παιδιά παίζουν, διαλέγουν τις ιστορίες που θέλουν να ακούσουν και μαζί με τους ηθοποιούς ζωντανεύουν τα παραμύθια από το τηλέφωνο και ενεργοποιούν τη φαντασία τους.

Πως γίνεται:

Η τηλεφωνική αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά 5-10 ετών που κατοικούν στην Ελλάδα αλλά και σε παιδιά Ελλήνων ομογενών κατοίκων του εξωτερικού. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς επικοινωνούν με το θέατρο ACT μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο act.theater.patras@gmail.com.

Υποδεικνύουν το όνομα και την ηλικία του παιδιού, καθώς και την ημέρα και ώρα που το παιδί θα είναι διαθέσιμο να λάβει την τηλεφωνική κλήση. Οι κλήσεις πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου χωρίς χρήση κάμερας.

Η δράση υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τις εκδόσεις Μεταίχμιο και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που γίνεται αφιλοκερδώς με την συμμετοχή των ηθοποιών που θέλουν να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στις οικογένειες που μένουν στο σπίτι. 

Παραμύθια στο τηλέφωνο……από το τηλέφωνο

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΔΡΑΣΗΣ:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΘΙΑΣΟΥ:

MINISTERO PER I BENI E LE ATTIVITA CULTURALI, REGIONE LOMBARDIA, FONDAZIONE CAPIPLO

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ACT:

Πελοπόννησος, pelop.gr. Τέταρτο. Άρωμα FM. happyweek.gr. presspop.gr. patrasevents.gr. Άνοιξη fm. Sidoux café. Δίηχο. tempo24.gr. Cafe Cinema. Συνδετήρας. Thelocals.gr. upfm. sinradio.gr. Ηχότοπος café. pelopolitismos.wordpress.com, Απτάλικο, jambacopy, locale, city café


ΧΟΡΗΓΟΙ ΘΕΑΤΡΟΥ ACT:

GALAXY CITY CENTER HOTEL, MONO, NoiseBoxStudio, THE BESTNEWS

Θέατρο ACT

Mapedu.gr - Πάτρα