Ετικέτες

Κυκλοφορεί το παιδικό παραμύθι της Μαρίας Ιωάννου-Τζιβάρα με τίτλο ο Μάγος των Ονείρων σε εικονογράφηση της Κατερίνας Καδόγλου. Ένα παιδικό παραμύθι που εξιστορεί την δύναμη της φαντασίας!

Λίγα λόγια για το παιδικό παραμύθι

Υπάρχει μια μυστική ιστορία που διασχίζει τους αιώνες, μια ιστορία που τώρα πια λίγοι θυμούνται. Είναι η ιστορία του Μάγου των Ονείρων που εμφανίζεται στον έναστρο ουρανό κάθε νύχτα για να μοιραστεί τα όνειρα με τους ανθρώπους. Ο μικρός Ωρίωνας θέλει να μάθει πως δημιουργούνται τα όνειρα, ποιος το κάνει; Ποιος τα μοιράζει στους ανθρώπους; Το βιβλίο μας μιλά για την ιστορία του μικρού Ωρίωνα, που αποφασίζει να ακολουθήσει τα αστέρια στον έναστρο ουρανό και να ανακαλύψει τελικά τον Μάγο των Ονείρων.

Οι κάτοικοι της χώρας των ονείρων παρέα με τον ψηλό μάγο κάθε βράδυ κατασκευάζουν τα όνειρα του κόσμου. Πως είναι όμως ο Μάγος των ονείρων; Που ζει; Άραγε θα καταφέρει ο μικρός Ωρίωνας να τους ανακαλύψει; Με έναν ανεξήγητο πόθο για το άγνωστο, το μαγικό ξεκινά την εξερεύνηση.

Έτσι, αφήνει τον κόσμο του πίσω και ξεκινά ένα ταξίδι στον έναστρο ουρανό για να βρει τον Μάγο των Ονείρων. Στο ταξίδι του, συναντά τη Νεράιδα της Πίστης, μια μαγική υπάρχουσα που τον καθοδηγεί με αγάπη και πίστη. Συναντά επίσης το Δέντρο της Φαντασίας, ένα δέντρο που φυτρώνει όνειρα και ελπίδες.

Μαζί, οι τρεις τους μαθαίνουν τη διαδικασία δημιουργίας των ονείρων, τη σημασία της πίστης και της φαντασίας, και πώς οι άνθρωποι μπορούν να επανασυνδεθούν με τη μαγεία της ζωής.

“Ο Μάγος των Ονείρων” είναι ένα παραμύθι για τη δύναμη της φαντασίας, την πίστη στα όνειρα και την ανακάλυψη της μαγείας που κρύβεται γύρω μας. Αυτή η ιστορία μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να παραμένουμε πιστοί στα όνειρά μας και να διατηρούμε ζωντανή τη φαντασία μας, ανεξαρτήτως της ηλικίας μας.

Είναι ένα παραμύθι που μας καλεί να ακολουθήσουμε τα αστέρια και να ανακαλύψουμε τον Μάγο των Ονείρων μέσα στον εαυτό μας.

Ας γνωρίσουμε τη συγγραφέα του παιδικού παραμυθιού

Η Μαρία Ιωάννου-Τζιβάρα αναδύεται από ένα παιδικό παραμύθι, ακριβώς όπως τα παραμύθια που αγάπησε στην παιδική της ηλικία από τους αδελφούς Γκριμ. Μεγάλωσε στη Γερμανία, και εκεί ανέπτυξε την αγάπη της για την αφήγηση ιστοριών και τη μαγεία της γλώσσας.

Είναι κάτοχος πτυχίου Βρεφονηπιοκόμου, αλλά το πάθος της διαφαίνεται σε πολλά επίπεδα. Συμμετέχει σε σεμινάρια που επιδιώκουν να ενισχύσουν τη θετική συμπεριφορά των παιδιών. Να αναπτύξουν τη συναισθηματική νοημοσύνη τους και να εφαρμόσουν θεραπεία μέσω της τέχνης στη νηπιακή ηλικία.

Παράλληλα είναι και δασκάλα παιδικής γιόγκα. Μέσα από τη γιόγκα ενθαρρύνει τα παιδιά να εξερευνήσουν την εσωτερική τους ηρωική φύση. Μεγάλη της αγάπη και η ποίηση και έχει συμμετάσχει σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, με ποιήματά της να εκδίδονται σε ποιητικές συλλογές.

Με προφανή αγάπη για τη γλώσσα και τον πολιτισμό, η Μαρία επίσης μιλά αγγλικά και γερμανικά. Καθημερινά ζει, ονειρεύεται και εργάζεται στην Αθήνα, φέρνοντας τον πλούτο της πολυπολιτισμικής της εμπειρίας σε ό,τι κάνει.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος μπορείτε να το αγοράσετε πατώντας εδώ.

Μπορείτε επίσης να το βρείτε και σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία.