Ετικέτες

Το Halloween τείνει να καθιερωθεί και στην Ελλάδα καθώς έχει πολλούς μικρούς θαυμαστές!

Τα παιδάκια περιμένουν πως και πως αυτές τις ημέρες καθώς οι δράσεις που πραγματοποιούνται είναι άκρως διασκεδαστικές με πολλά πολλά πολλά γλυκίσματα και παιχνίδια!

Τι καλύτερο λοιπόν από το να εκμεταλλευτείτε αυτήν τους την χαρά προς όφελος τους; Τι εννοούμε; Να κάνετε το μάθημα με λίγο πιο ”halloween” ματιά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για παιχνίδι και μάθηση.

Τα εκτυπώσιμα που σας ετοιμάσαμε είναι για το μάθημα των αγγλικών, καθώς μέσα από τις ασκησούλες τα παιδιά μαθαίνουν, θυμούνται, επαναλαμβάνουν.

Εκτυπώστε και δώστε τους την ευκαιρία για παιχνίδι, γέλιο και διασκέδαση! Ό,τι ακριβώς αγαπούν τα παιδιά!

Φτιάχνουμε ένα τρομακτικό παζλ

Δίνουμε στα παιδιά να ζωγραφίσουν το παζλ, έπειτα κόβουν τα κομμάτια και προσπαθούν να ενώσουν ξανά το παζλ και να δημιουργήσουν την εικόνα.

Ωρα για λίγα μαθηματικά

Ζωγραφίζω, μετράω, κυκλώνω! Ζητήστε από τα παιδιά να βρουν και να ζωγραφίσουν 3 ίδια στοιχεία του Halloween. Ποια στοιχεία δεν σχηματίζουν ομάδα; Πόσα είναι όλα τα στοιχεία;

Βρες τη λέξη

Στο κρυπτόλεξο είναι κρυμμένες κάποιες λέξεις σχετικά με το Halloween, οι λέξεις που πρέπει να βρουν βρίσκονται ακριβώς από κάτω, το μόνο που χρειάζεται είναι να εξασκήσουν την παρατηρητικότητα τους και να βρουν όσες περισσότερες λεξούλες μπορούν.

Ώρα για παιχνίδι

Θα χρειαστείτε και ζαράκια σε αυτή την ασκησούλα. Κάθε φορά θα ρίχνετε τα ζάρια και θα προσθέτετε τους αριθμούς τους. Όταν το αποτέλεσμα είναι ίδιο με έναν από τους αριθμούς της κολοκύθας θα σβήνετε τον αριθμό. Όποιος σβήσει πρώτος όλους τους αριθμούς κερδίζει!

Practice your reading skills!

Ζωγραφίστε τις κολοκύθες ανάλογα με τις οδηγίες που δίνονται κάθε φορά. Για να δούμε θα κάνει κάποιος λάθος; Διαβάστε προσεκτικά, μετρήστε όπου χρειάζεται και ζωγραφίστε με τα σωστά χρώματα!