Ετικέτες

Το Ίδρυμα Ευγενίδου άνοιξε για το κοινό την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2021, την επετειακή έκθεση: «Η τριήρης και η ναυμαχία της Σαλαμίνας».

Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Η έκθεση επιχειρεί να δώσει απάντηση σε ενδιαφέροντα ερωτήματα όπως:​

  • Πώς η τριήρης εξελίχθηκε στο πιο αποτελεσματικό όπλο της αρχαιότητας και τι ρόλο έπαιξε στη νίκη των Ελλήνων;​
  • Τι πραγματικά γνωρίζουμε από τις σωζόμενες πηγές για την τριήρη αλλά και για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας;​
  • Πώς οι νέες τεχνολογίες μας βοηθούν να αναδείξουμε το ιστορικό παρελθόν;​
Η τριήρης στη ναυμαχία της Σαλαμίνας

Που παρουσιάζεται η έκθεση

Η έκθεση παρουσιάζεται με τον πλέον σύγχρονο μουσειολογικό τρόπο στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου, συνδυάζοντας τα φυσικά με τα ψηφιακά εκθέματα.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει έκθεση μοντέλου της Αθηναϊκής τριήρους υπό κλίμακα (μήκους 90 cm), σε 3D printing, ψηφιακές αποτυπώσεις, εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας αλλά και ηλεκτρονικά παιχνίδια για τους μικρότερους φίλους και φίλες. 

Η τριήρης

Για την πραγματοποίηση της έκθεσης εργάστηκαν από κοινού ιστορικοί και αρχιτέκτονες, ναυπηγοί και πληροφορικοί, από τους συνεργαζόμενους φορείς του έργου ΝΑΥΣ.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό και η κράτηση θέσης δεν είναι απαραίτητη. ​

Η τριήρης σε 3D μοντέλο

Ώρες υποδοχής κοινού:

Τετάρτη έως Παρασκευή 17:00-21:00,

Σάββατο & Κυριακή 10:45-21:00.

Δευτέρα & Τρίτη κλειστά.

(Διεύθυνση: Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11). 

Η επίσκεψη γίνεται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς επίσκεψης του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου λαμβάνει και τηρεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες κρατικές υγειονομικές αρχές την τρέχουσα περίοδο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Για τα σχολεία :

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να οργανώσουν την δωρεάν επίσκεψη των σχολικών ομάδων τους στην έκθεση μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 2109469641. 

Τέλος, θυμίζουμε σε όσους επιθυμούν να επισκεφθούν την φυσική έκθεση, αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν, ότι μπορούν να επισκεφθούν το εικονικό μουσείο της έκθεσης πατώντας εδώ.

Διαβάστε επίσης

Mapedu.gr - Πάτρα