Ετικέτες

Με την εφαρμογή αυτή που ονομάζεται «eParents» θα πραγματοποιείται ένα μεγάλο μέρος της επικοινωνίας γονέα και σχολείου, όπως ενημέρωσε η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως. Πρόκειται «για πλήρη ψηφιοποίηση της αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ σχολείου και οικογένειας», συμπλήρωσε η ίδια.

Μέσω της εφαρμογής στα κινητά των γονέων θα κλείνονται τα ραντεβού με τους εκπαιδευτικούς για την ενημέρωση των παιδιών τους, για απουσίες, εκδρομές, εκδηλώσεις και όχι μόνο.

Τι είναι το eParents;

Είναι μια νέα πλατφόρμα που ως στόχο έχει να δώσει στον πολίτη-κηδεμόνα ένα ζωντανό «παράθυρο» στα σχολικά δρώμενα. Η πλατφόρμα θα ενημερώνει τους γονείς για τα παρακάτω:

1. Ανακοινώσεις και ειδοποιήσεις: Ένα επίσημο ψηφιακό κανάλι ενημέρωσης του κηδεμόνα από το σχολείο.

2. Δραστηριότητες: Το ημερολόγιο του σχολείου και της κάθε τάξης με δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής σε εκδηλώσεις, περιπάτους, εκδρομές κ.λπ.

3. Μαθητής: Ενημέρωση για την επίδοση, τη βαθμολογία, απουσίες, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης για τον κάθε μαθητή.

4. Μελέτη: Ενημέρωση σε σχέση με την ύλη που καλύφθηκε στην τάξη και τις εργασίες που έχουν ανατεθεί στο μαθητή.

5. Καθηγητής: Στόχος εδώ είναι η επικοινωνία γονέα με τον Καθηγητή – Δάσκαλο. Τον προγραμματισμό συνάντησης ή ακόμα και τη δυνατότητα online επικοινωνίας μέσω της πλατφόρμας σε επιλεγμένες ώρες.

6. Δίκτυο κηδεμόνων: Με στόχο την επικοινωνία μεταξύ κηδεμόνων και την υποστήριξη ομάδων σε επίπεδο σχολείου και τάξης.

7. Ειδικές υπηρεσίες: Αναφέρονται μερικές υπηρεσίες όπως η παρακολούθηση της θέσης του σχολικού οχήματος, η υποστήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, οι δωρεές και χορηγίες για το σχολείο κ.λπ.

Ακολουθήστε το Mapedu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα για τα παιδιά, τους μαθητές.


  • Εγγραφές στα προνήπια και νηπιαγωγεία, διάβασε εδώ
  • Αναζήτησε Παιδικό σταθμό εδώ