Ετικέτες

Νηπιαγωγείο: H Εγγραφή βήμα-βήμα

Αρχικά

Μέσω της υπηρεσίας Εγγραφή σε νηπιαγωγείο της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, οι γονείς και κηδεμόνες μπορείτε να κάνετε την αίτηση εγγραφής των νηπίων ηλεκτρονικά, χωρίς την παρουσία σας στο σχολείο.

Επιπλέον έχετε δυνατότητα να κάνετε προβολή μιας υπάρχουσας αίτησης και να κάνετε τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον αυτό σας ζητηθεί από το σχολείο στο οποίο έγινε η αίτηση.

Προϋποθέσεις

Η ηλεκτρονική εγγραφή παιδιών στο νηπιαγωγείο γίνεται μόνον όταν ισχύουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

  • να είναι η 1η φορά που τα παιδιά φοιτούν σε νηπιαγωγείο
  • να μην είναι ήδη εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα
  • η εγγραφή γίνεται σε δημόσιο νηπιαγωγείο. Για εγγραφή σε νηπιαγωγείο ειδικής αγωγής ή σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο, επικοινωνήστε απευθείας με τη συγκεκριμένη σχολική μονάδα.

Διάστημα υποβολής αιτήσεων εγγραφής

Οι αιτήσεις εγγραφής για τη χρονιά 2021-2022 γίνονται από 1 μέχρι 20 Μαρτίου 2021.

Σημειώνεται ότι: Η αποδοχή της αίτησης εγγραφής από το σχολείο της περιοχής σας, δεν εξασφαλίζει τη φοίτηση του σε αυτό, καθώς αυτό εξαρτάται και από τις διαθέσιμες θέσεις της σχολικής μονάδας. Για την επιλογή των εγγραφών δεν τηρείται σειρά προτεραιότητας και δε λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος της υποβολής αίτησης.

Προαπαιτούμενα

Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης θα χρειαστείτε:

  • τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο Taxisnet για την ταυτοποίησή σας στην υπηρεσία.
  • τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου. Στον αριθμό αυτό θα σας αποσταλεί με SMS η πρόοδος της αίτησής σας.
  • το αποδεικτικό διεύθυνσης της μόνιμης κατοικίας. Δεκτά γίνονται έντυπα από λογαριασμό ΔΕΗ, τηλεφώνου κτλ.

Επιπλέον, μόνο σε περίπτωση που η σχέση κηδεμονίας μεταξύ παιδιού – κηδεμόνα δεν αντληθεί αυτόματα από το Μητρώο Πολιτών και θα πρέπει να προσθέσετε στοιχεία του παιδιού χειροκίνητα, θα χρειαστείτε και:

  • αποδεικτικό της κηδεμονίας του τέκνου για το οποίο γίνεται η εγγραφή

Χρήσιμες πληροφορίες: Οδηγίες για την ηλεκτρονική εγγραφή στο Taxisnet.

Μπορείτε να μετατρέψετε εύκολα ένα έντυπο έγγραφο σε ψηφιακή μορφή με τη κάμερα του κινητού σας τηλεφώνου ή με ειδική εφαρμογή σάρωσης.

Πρόσβαση στην υπηρεσία

Αρχικά μεταβείτε στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr) πληκτρολογώντας στη γραμμή διεύθυνσης του περιηγητή σας (π.χ. Chrome, Firefox, Opera) τη διεύθυνση www.gov.gr

Μετάβαση στο GOV.GR

Από την αρχική σελίδα της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης, επιλέξτε την κατηγορία Εκπαίδευση.

Στην επόμενη σελίδα εμφανίζονται όλες οι διαθέσιμες υποκατηγορίες. Επιλέξτε Εγγραφή σε σχολείο.

Στην επόμενη σελίδα εμφανίζονται όλες οι διαθέσιμες υπηρεσίες που αφορούν την κατηγορία που επιλέξατε στο προηγούμενο βήμα. Επιλέξτε Εγγραφή σε Νηπιαγωγείο.

Εγγραφή παιδιού

Είσοδος στην υπηρεσία

Πατήστε το κουμπί Είσοδος στην υπηρεσία για να εισέλθετε στην υπηρεσία Εγγραφής στο Νηπιαγωγείο.

Επιλέξτε ενέργεια

Για να συνεχίσετε στην εγγραφή, επιλέξτε Υποβολή νέας αίτησης εγγραφής και πατήστε το κουμπί Συνέχεια στο κάτω μέρος.

Επιλογή ενέργειας εγγραφής σε νηπιαγωγείο

Επιλέξτε δήμο

Στη σελίδα αυτή θα πρέπει να επιλέξετε το δήμο στον οποίο κατοικείτε ώστε στη συνέχεια να σας εμφανιστεί η λίστα με τα Νηπιαγωγεία του δήμου σας.

Επιλέξτε κατά σειρά από τις λίστες:

1. Την Περιφέρεια που ανήκετε

2. Την Περιφερειακή σας Ενότητα

3. Το Δήμο σας

Πατήστε στο κουμπί Συνέχεια για να δείτε την λίστα των Νηπιαγωγείων του δήμου σας. Σε περίπτωση που σε κάποια λίστα δεν εμφανίζονται στοιχεία, ή αν τα στοιχεία που εμφανίζονται αφορούν προηγούμενη επιλογή, θα πρέπει να περιμένετε λίγο μέχρι να φορτωθούν τα νέα στοιχεία.

Επιλέξτε νηπιαγωγείο

Στη σελίδα αυτή εμφανίζονται όλα τα νηπιαγωγεία του δήμου σας. Θα πρέπει να επιλέξετε το Νηπιαγωγείο στο οποίο υπάγεστε, σύμφωνα με τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του παιδιού σας.

Λίστα Νηπιαγωγείων

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πεδίο της Αναζήτησης για να περιορίσετε τη λίστα των νηπιαγωγείων.
Φροντίστε να πληκτρολογείτε με ελληνικούς χαρακτήρες.

Στη συνέχεια πατήστε στο βελάκι στα δεξιά του τίτλου για να ανοίξει η καρτέλα με τις πληροφορίες του νηπιαγωγείου.

Στη γραμμή με τίτλο ‘Ορια Σχολικής Μονάδας αναγράφονται οι οδοί ή οι περιοχές που ορίζουν τα όρια της περιοχής που εξυπηρετείται από το συγκεκριμένο Νηπιαγωγείο. Επιβεβαιώστε ότι η μόνιμη κατοικία σας βρίσκεται εντός της περιοχής.

Επιλογή νηπιαγωγείου

Σύνδεση

Για να προχωρήσετε θα πρέπει να ταυτοποιηθείτε μέσω των κωδικών του ΤaxisΝet.

Πατήστε το κουμπί Σύνδεση για να μεταφερθείτε στη σελίδα ταυτοποίησης της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (TaxisNet) Σε περίπτωση που έχετε ήδη συνδεθεί αυτή η σελίδα δεν θα εμφανιστεί.

Μετάβαση στο taxisnet γι ααυθεντικοποίηση

Ταυτοποίηση με ΤaxisNet

Εισάγετε το όνομα χρήστη, τον κωδικό σας και πατήστε το κουμπί Σύνδεση

Σελίδα αυθεντικοποίησης μέσω TaxisNet

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί η σελίδα επιβεβαίωσης όπου δίνετε  έγκριση να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία σας από την εφαρμογή. Φροντίστε να είναι επιλεγμένη η επιλογή Έγκριση και πατήστε το κουμπί Αποστολή

Επιβεβαίωση έγκρισης χρήσης βασικών στοιχείων

Αποτυχία αυθεντικοποίησης

Σε περίπτωση που εισαγάγατε εσφαλμένα κάποιο από τα στοιχεία σας, θα εμφανιστεί ανάλογο μήνυμα. Εισάγετε εκ νέου τα στοιχεία σας και προσπαθήστε ξανά.

Στην περίπτωση που ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης στο TaxisNet, τότε μπορείτε να τον ανακτήσετε από τη διεύθυνση: https://www1.gsis.gr/registration/forgotPassword.htm

Επιβεβαίωση στοιχείων κηδεμόνα

Στην σελίδα αυτή εμφανίζονται τα προσωπικά σας στοιχεία, όπως αυτά ανακτήθηκαν από το σύστημα ΤaxisNet. Αν τα στοιχεία σας εμφανίζονται σωστά πατήστε το κουμπί Επιβεβαίωση Αν τα προσωπικά σας στοιχεία δεν είναι σωστά, θα πρέπει να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την αλλαγή τους μέσω του φορέα πιστοποίησης TaxisNet

Επιβεβαίωση ορθότητας προσωπικών στοχείων

Συμπληρωματικά Στοιχεία Κηδεμόνα

Στη συνέχεια καταχωρείτε τα συμπληρωματικά προσωπικά στοιχεία που απαιτούνται:

  • Όνομα Πατέρα
  • Όνομα Μητέρας και
  • Ημερομηνία Γέννησης

Τέλος, πατήστε το κουμπί Συνέχεια

Συμπληρωματικά Στοιχεία Κηδεμόνα

Στοιχεία επικοινωνίας

Συμπληρώστε το κινητό σας τηλέφωνο, στο οποίο θα λάβετε ενημέρωση σχετικά με την πορεία της αίτησής σας. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να συμπληρώσετε και το e-mail σας.

Πατήστε το κουμπί Συνέχεια για να ξεκινήσει η αναζήτηση των παιδιών σας.

Στοιχεία επικοινωνίας

Στοιχεία παιδιού/κηδεμονίας

Στη σελίδα αυτή εμφανίζονται τα στοιχεία του/των παιδιού/ων σας, όπως αυτά αντλούνται από τη Βεβαίωση Οικογενειακής Κατάστασης του Μητρώου Πολιτών, με ταυτόχρονο έλεγχο στο σύστημα MySchool για πιθανή υπάρχουσα εγγραφή.

Επιλέξτε το παιδί το οποίο θέλετε να εγγράψετε και στη συνέχεια τη μεταξύ σας σχέση κηδεμονίας.

Πατήστε το κουμπί Συνέχεια για να προχωρήσετε. Σε περίπτωση που έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή ενός παιδιού σε σχολείο, το σύστημα φέρει σχετική ένδειξη: “Δεν μπορεί να επιλεγεί. Παιδί ήδη εγγεγραμμένο σε σχολείο”. Σε περίπτωση που το στοιχείο της κηδεμονίας δεν προκύπτει από τον αυτόματο μηχανισμό ή αν υπάρχουν λανθασμένα δεδομένα, τότε  επιβεβαιώστε ότι έχετε υποβάλει ορθά στοιχεία στο προηγούμενο βήμα.

Στοιχεία παιδιού

Σε περίπτωση λανθασμένων στοιχείων

Εάν τα στοιχεία που έχετε καταχωρήσει είναι ορθά, αλλά δεν εμφανίζεται το ζητούμενο στοιχείο κηδεμονίας, παρέχεται η δυνατότητα να υποβάλετε σε κατάλληλη φόρμα τα στοιχεία του παιδιού.

Εάν η φόρμα δεν εμφανίζεται ήδη στην οθόνη σας, πατήστε στο σύνδεσμο “Δεν είναι σωστά τα στοιχεία του παιδιού” και στη συνέχεια στο σύνδεσμο “αντίστοιχη φόρμα”.

Καταχωρήστε τα στοιχεία του παιδιού και πατήστε στο κουμπί Συνέχεια.

Περίπτωση λάθος στοιχείων

Στην επόμενη σελίδα θα πρέπει να ανεβάσετε κατάλληλο έγγραφο που να αποδεικνύει τη σχέση κηδεμονίας.

Το έγγραφο μπορεί αν είναι ένα από αυτά που εμφανίζονται στην λίστα 1.

Επιλέξτε από τη λίστα το είδος του εγγράφου και στη συνέχεια πατήστε το κουμπί Αναζήτηση και επιλέξτε το κατάλληλο αρχείο (πχ. pdf) από τον υπολογιστή σας.

Τέλος, πατήστε στο κουμπί Συνέχεια.

Διεύθυνση κατοικίας

Συμπληρώστε τα στοιχεία διεύθυνσης του παιδιού και στη συνέχεια επισυνάψτε το αντίστοιχο αποδεικτικό έγγραφο πατώντας το κουμπί Αναζήτηση
Ως αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας μπορείτε να ανεβάσετε αντίγραφο λογαριασμού Δ.Ε.Κ.Ο (ρεύματος, τηλεφωνίας, κτλ) ή αντίγραφο μισθωτηρίου ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο, από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

Πατήστε το κουμπί Συνέχεια για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Διεύθυνση Κατοικίας

Υπάρχουν αδέλφια στο ίδιο σχολείο

Εάν υπάρχουν αδέλφια σε σχολείο, το οποίο δεν είναι αυτό στο οποίο ανήκει με βάση τη διεύθυνση κατοικίας, τότε έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε την εγγραφή του παιδιού στο νηπιαγωγείο του ίδιου ή συστεγαζόμενου σχολείου.

Σε αυτή την περίπτωση, καταχωρείστε το/τα ονοματεπώνυμο/α των τέκνων καθώς και το όνομα της σχολικής μονάδας.
Κατόπιν επικοινωνίας με το Νηπιαγωγείο, θα πρέπει να προσκομίσετε στο Νηπιαγωγείο τη σχετική βεβαίωση φοίτησης που θα λάβετε από το αντίστοιχο σχολείο.

Εάν δεν υπάρχουν αδέλφια στο ίδιο ή σε συστεγαζόμενο σχολείο, αφήστε κενό το ζητούμενο πεδίο.

Τέλος, πατήστε το κουμπί Συνέχεια

Υπάρχουν άλλα αδέλφια στο σχολείο

Ορίστε συνοδούς

Ορίστε 1 έως 3 ενήλικες συνοδούς για την μετακίνηση του τέκνου. Συμπληρώστε το ονοματεπώνυμο και το κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας για καθέναν από τους συνοδούς.

Εάν δεν επιθυμείτε να ορίσετε τον εαυτό σας ως συνοδό, έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε το πρώτο προσυμπληρωμένο πεδίο.

Πατήστε το κουμπί Συνέχεια για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Συνοδοί

Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα

Αν θέλετε το παιδί σας να συμμετέχει στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα, τότε σε αυτή τη σελίδα επιλέξτε την αντίστοιχη επιλογή.

Στην περίπτωση αυτή, κατόπιν επικοινωνίας με το Νηπιαγωγείο,  θα πρέπει να προσκομίσετε στο Νηπιαγωγείο όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 

Αν θέλετε το παιδί σας να συμμετέχει και στο τμήμα πρόωρης υποδοχής, επιλέξτε και το δεύτερο κουτάκι. Μπορείτε να δείτε τις προϋποθέσεις εγγραφής στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα πατώντας στον σύνδεσμο που εμφανίζεται κάτω από τις 2 επιλογές.


Η επιλογή επιθυμίας συμμετοχής στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα είναι προαιρετική. Η εκδήλωση επιθυμίας συμμετοχής στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα κατά την αίτηση εγγραφής, δεν εξασφαλίζει την συμμετοχή του παιδιού στο εν λόγω πρόγραμμα, καθώς θα πρέπει να τηρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Πατήστε στο κουμπί Συνέχεια για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα

Επιλογή ολοήμερου

Παρατηρήσεις

Πριν υποβάλετε την αίτησή σας, έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε σχόλια, τα οποία απευθύνονται στο Νηπιαγωγείο όπου υποβάλλετε την αίτηση.

Συμπληρώστε τα σχόλιά σας, αν το επιθυμείτε και πατήστε στο κουμπί Συνέχεια για να προχωρήσετε.

Παρατηρήσεις

Δικαίωμα υποβολής αίτησης

Διαβάστε τις υποχρεώσεις σχετικά με την υποβολή της αίτησής σας.

Πατήστε στο κουμπί Έλαβα γνώση για να προχωρήσετε στην τελική σελίδα υποβολής της αίτησης.

Προεπισκόπηση αίτησης

Η αίτησή σας έχει ήδη αποθηκευτεί προσωρινά και της έχει αποδοθεί κωδικός αναφοράς (1).
Αν για κάποιο λόγο θέλετε να αναβάλετε την υποβολή, μπορείτε να βρείτε στη θυρίδα σας, την προσωρινά αποθηκευμένη αίτησή σας.

Πριν υποβάλετε οριστικά την αίτηση, μπορείτε να δείτε συνολικά τα στοιχεία της (2).

Σε αυτή τη σελίδα βλέπετε επίσης τη λίστα των δικαιολογητικών που πρέπει να προσκομίσετε στο νηπιαγωγείο, ανάλογα με τα στοιχεία που δηλώσατε (3).

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής δεν απαιτείται η άμεση προσκόμιση των δικαιολογητικών. Κατόπιν επικοινωνίας με το Νηπιαγωγείο, τα δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν μέχρι και την ημέρα πρώτης προσέλευσης κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Αν τα στοιχεία είναι ορθά, πατήστε το κουμπί Οριστική Υποβολή στο κάτω μέρος της σελίδας για να υποβάλετε οριστικά την αίτησή σας και να σταλεί στο νηπιαγωγείο που έχετε επιλέξει.

Μετά την οριστική υποβολή δεν μπορείτε να τροποποιήσετε ή να ακυρώσετε την αίτησή σας.

Κατόπιν της υποβολής, θα μεταφερθείτε στη θυρίδα σας, όπου μπορείτε να δείτε την αίτησή
σας σε κατάσταση «Σε επεξεργασία από το σχολείο».

Προεπισκόπηση αίτησης