Ετικέτες

Διαγωνισμός για τα παιδιά, 2 προσκλήσεις για την θεατρική παράσταση «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά» για την παράσταση που θα γίνει το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 Οι προσκλήσεις είναι είτε για 2 παιδάκια είτε για ένα παιδί και γονιό.

Τα βήματα για να συμμετέχετε στο διαγωνισμό:

  1. Like στη σελίδα του mapedu στο facebook (πατήστε εδώ) και
  2. like στη φωτογραφία της δημοσίευσης στο facebook
  3. Tag ένα φίλο σας.

Το θέατρο Act και η επαγγελματική θεατρική ομάδα Κάνθαρος παρουσιάζουν την ολοκαίνουργια θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά» βασισμένη στο γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Μέσα από κατανοητούς συμβολισμούς και μεταφορές, το κλασσικό αυτό παραμύθι μιλάει στα παιδιά για την απληστία και την επίδειξη καθώς και για την επιδίωξη του εύκολου πλούτου χωρίς προσπάθεια και κόπο.

Σε μια εποχή που επικρατεί η εικόνα, ο υπερκαταναλωτισμός και η ευκολία του κινητού τηλεφώνου, που φαίνεται πιο εύκολο για κάποιον να αγοράσει την ευτυχία παρά να προσπαθήσει να την κατακτήσει μαζί με τους φίλους του και την οικογένειά του, σε μια εποχή που όλοι θέλουν να συμφωνούν με τους πολλούς και φοβούνται να ξεχωρίσουν, η παράσταση «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά» αποπειράται να διδάξει στους μικρούς και να υπενθυμίσει στους μεγάλους, με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, την αξία της αλήθειας και της προσπάθειας, και τη δύναμη της ουσίας και της απλότητας σε αντίθεση με το φαίνεσθαι και την επίδειξη.

«Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά» είναι μία παράσταση γεμάτη ζωντανό τραγούδι, μουσική, εντυπωσιακές χορογραφίες και πολύ πολύ χιούμορ.  Τη διασκευή του κειμένου και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Γεωργία Ηλιοπούλου και την πρωτότυπη μουσική σύνθεση ο Διονύσης Μπάστας. Η σκηνογραφία και τα κοστούμια είναι της Μαρίας Βασιλάκη και οι στίχοι των τραγουδιών του Τηλέμαχου Τσαρδάκα.

«Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά» απευθύνονται σε παιδιά 3 ετών και άνω.
Οι  παραστάσεις για το κοινό πραγματοποιούνται κάθε Σάββατοκύριακο ενώ πραγματοποιούνται και ειδικές παραστάσεις για σχολεία τις καθημερινές, κατόπιν συνεννόησης με το θέατρο.

Υπόθεση έργου:

Σε μια παραμυθένια χώρα και μια παραμυθένια εποχή δύο φτωχοί κατεργάρηδες μαθαίνουν ότι ο βασιλιάς ψάχνει για νέους ράφτες. Ο συγκεκριμένος βασιλιάς έχει μεγάλο πάθος με τα νέα, εντυπωσιακά και πανάκριβα ρούχα και δίνει μεγάλη σημασία στον εύκολο εντυπωσιασμό και στη φιγούρα και όχι στην ευτυχία των υπηκόων του. Έτσι οι δύο κατεργάρηδες σκαρώνουν ένα πονηρό κόλπο για να γίνουν αυτοί οι επίσημοι βασιλικοί ράφτες και να αποκομίσουν από τον ματαιόδοξο βασιλιά χρήματα και δόξα χωρίς όμως κι αυτοί να κοπιάσουν και χωρίς να προσπαθήσουν. Θα είναι άραγε τα πράγματα τόσο εύκολα όσο νομίζουν; Θα πετύχει το κόλπο τους ή θα λάμψει η αλήθεια; Θα πάρουν στο τέλος όλοι το μάθημά τους και θα είναι η τελική έκβαση δίκαιη για όλους;

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Πρωτότυπο παραμύθι: Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Διασκευή κειμένου – Σκηνοθεσία: Γεωργία Ηλιοπούλου

Μουσική σύνθεση: Διονύσης Μπάστας

Σκηνικά αντικείμενα – Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη

Κινησιολογία:  Εύη Χαμπλα

Στίχοι τραγουδιών: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Φωτισμοί: Ιωάννης Αναστασόπουλος

Σχεδιασμός αφίσας: Δημήτρης Γιαννακούλιας

Ηχογραφήσεις: NoiseBox Studio

Παίζουν και τραγουδούν: Νίκος Βεκράκος, Χριστίνα Κουταλιάγκα, Κωνσταντίνα Μαγκαφά, Νικόλας Τσίχλας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Διάρκεια: 60 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: Παιδικό 6€, Ενηλίκων 8€

Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 18.00 και κάθε Κυριακή στις 12.00

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: 

Πελοπόννησος, pelop.gr , thebest.gr, Τέταρτο, Άρωμα FM, happyweek.grpresspop.gr, patrasevents.gr, Άνοιξη fm, Sidoux café, Δίηχο, tempo24.gr, Cafe Cinema, Συνδετήρας, pelopolitismos.wordpress.com, The locals.gr, upfm, απτάλικο, jambacopy, locale, sinradio.gr, city café

ΧΟΡΗΓΟΙ ΘΕΑΤΡΟΥ:

GALAXY CITY CENTER HOTEL, MONO, NoiseBoxStudio, THE BESTNEWS

Όροι Διαγωνισμού:

– Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι ακολουθήσουν τα βήματα σωστά.

– Τα προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για το σκοπό του διαγωνισμού και δεν θα κοινοποιηθούν σε κανέναν τρίτο.

– Οι προσκλήσεις δεν ανταλλάσσονται με χρήματα και δεν δωρίζονται σε άλλον.

– Ο νικητής θα ειδοποιηθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα ή και τηλεφωνικά. Σε περίπτωση αδυναμίας επικοινωνίας με έναν νικητή, η κλήρωση θα επαναληφθεί και θα ειδοποιηθεί ο επόμενος νικητής.

– Η διαδικασία παραλαβής των προσκλήσεων έχει ως εξής:

– Την ημέρα της παράστασης θα έχει ειδοποιηθεί το θέατρο και με επίδειξη της ταυτότητας σας θα μπορέσετε να παραλάβετε τις προσκλήσεις σας.

– Οι προσκλήσεις ισχύουν μόνο για 1 παράσταση και μόνο για την παράσταση που θα πραγματοποιηθεί την ήμερα Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019.

– Ο διαγωνισμός θα έχει ισχύ μέχρι και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 το απόγευμα.

Θέατρο Act

Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα 262 25

261 027 2037

Φωτογραφίες: