Mapedu.gr | Πλατφόρμα αναζήτησης επαγγελματιών και επιχειρήσεων για το παιδί

Mapedu.gr μια έξυπνη πλατφόρμα αναζήτησης επιχειρήσεων που σχετίζονται με το παιδί.

Δημιουργήσαμε oυσιαστικά μια on-line πλατφόρμα αναζήτησης μέσω της οποίας μπορείς εύκολα και γρήγορα να βρεις αξιόπιστες προτάσεις για την εκπαίδευση, την άθληση και την δημιουργική απασχόληση του παιδιού σου.

Ποιος είναι ο στόχος μας;

Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε εσάς τους γονείς στην απαιτητική διαδικασία αναζήτησης, εμπιστοσύνης και επιλογής, για παράδειγμα, ενός βρεφονηπιακού / παιδικού σταθμού, μιας εξωσχολικής δραστηριότητας ή την εξωσχολική εκπαίδευση του παιδιού σας

Η ιδέα  του mapedu.gr

Ως νέοι γονείς και εμείς οι ίδιοι βρεθήκαμε πολλές φορές (σχεδόν πάντα) στη θέση σας! Να αναζητούμε δραστηριότητα για τη μικρή μας, έναν παιδότοπο ή τον παιδικό σταθμό της και να χανόμαστε σε πολλές και μπερδεμένες πληροφορίες. Διαπιστώσαμε πως δεν υπήρχε ένας ενημερωμένος και εξειδικευμένος οδηγός για το παιδί, με αποτέλεσμα να χάνουμε πολύτιμο χρόνο και να αγχωνόμαστε ακόμα πιο πολύ στην ήδη δύσκολη απόφασή μας. Έτσι γεννήθηκε το Mapedu το οποίο βοηθάει το γονέα να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι βρίσκεται ακριβώς δίπλα του για το παιδί του.

Δημιουργήσαμε μια on-line πλατφόρμα αναζήτησης μέσω της οποίας μπορείτε εύκολα και γρήγορα να βρεις αξιόπιστες προτάσεις για την απασχόληση του παιδιού σου. Στο mapedu θα βρεις πρωτότυπες ιδέες για την απασχόληση ενός μικρού παιδιού που δεν περίμενες ποτέ ότι θα μπορούσε να συμμετέχει, σε τόσο μικρή ηλικία.

Θα τα βρεις όλα εδώ, στο mapedu.gr!

Τι προσφέρουμε στον επαγγελματία :

Λίγα λόγια για το mapedu.gr

Το mapedu.gr είναι μια έξυπνη πλατφόρμα αναζήτησης και προβολής επιχειρήσεων που έχουν ως αντικείμενο τους την εκπαίδευση, την άθληση και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Η ιδέα μας γεννήθηκε από τη δική μας ανάγκη για αναζήτηση δραστηριοτήτων για τα δικά μας παιδιά. Ανακαλύψαμε αρκετά κενά, λάθη και προβλήματα από διάφορες μηχανές αναζήτησης που περισσότερο μας άγχωσαν και μας μπέρδεψαν παρά μας βοήθησαν.

Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν έγκυρο οδηγό αποκλειστικά για το παιδί και τους γονείς, δηλαδή, μόνο για επιχειρήσεις όπως παιδικούς σταθμούς, παιδότοπους , κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, αθλητικές ακαδημίες, σχολές ζωγραφικής, θεάτρου, φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης καθώς και πολλά άλλα.

Το δικό σας όφελος σαν επιχείρηση;

Με την παρουσία σας στην πλατφόρμα μας είστε βέβαιοι ότι προβάλλεστε σε ένα κοινό που σας χρειάζεται και το πιο σημαντικό, σας ψάχνει! Δεν βρίσκεστε σε ένα γενικό επαγγελματικό οδηγό όπου όλοι ψάχνουν για όλα. Είμαστε ένας οδηγός μόνο για εσάς! Με την εγγραφή σας σε εμάς διαφημίζεστε άμεσα σε αυτόν που σας αναζητά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προσελκύετε και να κερδίζετε νέους πελάτες. Βελτιώνεται η θέση σας στα αποτελέσματα της google, χρησιμοποιούμε τεχνικές SEO και βελτιώνουμε στο μέγιστο την προβολή της επιχείρησής σας. Με στοχευμένα ads (facebook ads, instagram ads) προσελκύουμε το κοινό που εσείς χρειάζεστε, τους γονείς! Με έντονη παρουσία στα πιο δημοφιλή social media, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην επιχείρησή σας να έχει απήχηση σε μεγαλύτερο κοινό.

Δοκιμάστε την ετήσια συνδρομή μας στα 49€ και θα δείτε άμεσα την διαδικτυακή σας προβολή να αλλάζει! Επικοινωνήστε μαζί μας θα χαρούμε πολύ να σας ακούσουμε.

Το mapedu.gr θέλει να είναι ο on-line συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε εσάς και τους γονείς, φέρνοντάς σας πιο κοντά, γρήγορα και εύκολα απλά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Θέλετε να αναρτήσετε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας της επιχείρησης; Επικοινωνήστε μαζί μας.

Καραγκιόζης…Μπακ του Σκουλ | Πολυχώρος Πολιτισμού Ωδείου Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος

Κάθε Κυριακή στις 12:00 ο αγαπημένος λαϊκός ήρωας θα μας ταξιδεύει με μια θεότρελη περιπέτεια με τον μπαρμπα-Γιώργο, τον Μορφονιό, τον Νιόνιο, τον Σταύρακα, τα Κολλητήρια σε ρόλους έκπληξη και όλη την παρέα έτσι όπως δεν τους έχετε ξαναδεί: με ζωντανή μουσική μπροστά και πίσω από τον μπερντέ, βιντεοπροβολές και άλλες εκπλήξεις!

Περισσοτερα

ΔΥΠΑ-ΟΑΕΔ | Αιτήσεις για το πρόγραμμα αγοράς βιβλίων

Σήμερα Πέμπτη 18.08.2022 και ώρα 12:00 ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για το πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων έτους 2022. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων και παρόχων θα υποβάλλονται έως τις 25.08.2022 και ώρα 23:59.

Περισσοτερα

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για παιδικούς & ΚΔΑΠ ΕΣΠΑ

Ξεκίνησε, σήμερα Τρίτη 2 Αυγούστου 2022 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο Πρόγραμμα της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022-2023.

Περισσοτερα

Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ | Η ΚΥΑ για τα νεα εισοδηματικά κριτήρια και τα δικαιολογητικά

Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ – Η ΕΕΤΑΑ ανακοίνωσε την κοινή υπουργική απόφαση στην οποία καθορίζονται τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα επιδότησης θέσεων σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) για το 2022-2023.

Περισσοτερα

Αιτήσεις για αμειβόμενη & ασφαλισμένη μαθητεία σε 51 (ΕΠΑΣ)

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι γεννήθηκαν τα έτη 1993-2007 (15-29 ετών) και είναι κάτοχοι τουλάχιστον Απολυτηρίου Γυμνασίου. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Περισσοτερα

«Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!» | Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών

Με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!», η  Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επανέρχεται με ιδέες και θεματικές που θα μας φέρουν κοντά σε αγαπημένα μας μέρη, πρόσωπα, βιβλία αλλά και στα προσωπικά μας σημεία αναφοράς.

Περισσοτερα
blog image

Αγροτική Εστία: Kατασκηνωτικό Πρόγραμμα 2022

Το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα ισχύει από 15/6/2022 έως α) 03/09/22 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από την κατασκήνωση) για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και β) 20/09/22 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από την κατασκήνωση) για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω και εφαρμόζεται σε όλους τους νομούς της χώρας.

Περισσοτερα
Τέλος-το-παραδοσιακό-βιβλιάριο-υγείας-παιδιού.-Ψηφιακό-βιβλιάριο-Μητρώο-Εμβολιασμών

Τέλος το παραδοσιακό βιβλιάριο υγείας παιδιού. Ψηφιακό βιβλιάριο & Μητρώο Εμβολιασμών

Τέλος και επισήμως το παραδοσιακό χάρτινο βιβλιάριο υγείας παιδιού, οι γονείς πλέον μπορούν να χρησιμοποιούν το ψηφιακό βιβλιάριο. Σε λειτουργία για χρήση από τους γονείς τέθηκαν το πρωί της Δευτέρας το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού και το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων.

Περισσοτερα
blog image

Υπουργείο Παιδείας | Άρση της μάσκας σε εκπαιδευτικές δομές | Εξαιρούνται οι εξετάσεις

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε σχολεία, IEK, Πανεπιστήμια και κάθε εκπαιδευτική δομή, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Περισσοτερα
Παιδικές-Κατασκηνώσεις-ΟΑΕΔ-2022-Αιτήσεις-μέχρι-8-Μάϊου

Παιδικές Κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ 2022 | Αιτήσεις μέχρι 8 Μάϊου

Ξεκίνησε την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 και ώρα 15:00, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2022» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 23:59.

Περισσοτερα
Αναπληρωτές-εκπαιδευτικοί-Έκπτωση-50-στις-μετακινήσεις-του-Πάσχα

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί | Έκπτωση 50% για τις μετακινήσεις με ΚΤΕΛ και τρένα για το Πάσχα

Για την περίοδο του Πάσχα και συγκεκριμένα από τις 15 Απριλίου έως τις 2 Μάϊου. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, θα μπορούν να λαμβάνουν εισιτήρια με έκπτωση 50% από τα εκδοτήρια των Υπεραστικών Λεωφορείων της Ομοσπονδίας και τα εκδοτήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με την επίδειξη της Υπουργικής Απόφασης που αναφέρει την πρόσληψή τους και την επίδειξη της Αστυνομικής τους Ταυτότητας.

Περισσοτερα
blog image

Πασχαλινές δραστηριότητες για τα παιδιά όλο τον Απρίλιο | Ίδρυμα Ευγενίδου

Δημιουργικές δραστηριότητες, αλλά και πειράματα, ρομποτική, πληροφορική και πολλά πολλά ακόμα έχει ετοιμάσει το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας για όλο τον Απρίλιο αλλά και για τις διακοπές του Πάσχα.

Περισσοτερα

Παιδικό παραμύθι | Το Μαγικό Ταξίδι της Σοφίας από την Ιωάννα Τσάκωνα

Πρόκειται για ένα θεραπευτικό παραμύθι, που απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας καθώς εμπεριέχει πολλούς συμβολισμούς. Το κρύο και η ζέστη (οι κυρίαρχες «έννοιες» του παραμυθιού) περιγράφουν άνετα ψυχικές καταστάσεις, εμπειρίες ζωής και το υποστηρικτικό σύστημα, που μπορεί να έχουμε ή να μην έχουμε στη ζωή μας.

Περισσοτερα

Επιστήμονες που «Εύρηκαν» για την ανθρωπότητα – Υπατία –

Συνεχίζεται η επιτυχημένη σειρά των αφηγηματικών podcasts της σειράς «Επιστήμονες που εύρηκαν για την ανθρωπότητα» που παρουσιάζουν η Βιβλιοθήκη   του   Ιδρύματος   Ευγενίδου και η Βιβλιοθήκη του    Πολιτιστικού    Ιδρύματος    Ομίλου    Πειραιώς  (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το «Παραμυθόφωνο» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. 

Περισσοτερα
blog image

Εγγραφές σε Πειραματικά Σχολεία | Νηπιαγωγεία και Α’ Δημοτικού

Η Εγκύκλιος αναφέρει ότι για τις εγγραφές στα πειραματικά σχολεία κατά το σχολικό έτος 2022-2023 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2016 έως και 31-12-2016 ενώ στο Νηπιαγωγείο οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2017 έως 31-1-2017 (νήπια) και από 1-1-2018 έως 31-12-2018 (προνήπια.

Περισσοτερα
blog image

Παιδικό παραμύθι | Η Μάγισσα Ντόντο και η παράξενη συνταγή από την Ιωάννα Τσάκωνα

Η μάγισσα αυτού του παραμυθιού, η Ντόντο, αγαπάει τους ανθρώπους, τα ζωάκια και τη φύση. Αγαπά τις καλές πράξεις και τους καλούς τρόπους και δεν υιοθετεί κανένα στοιχείο από την αρνητική και εκδικητική εκδοχή των υπολοίπων μαγισσών, που συνήθως συναντάμε στα άλλα παραμύθια.

Περισσοτερα
blog image

Ρομποτική στα σχολεία | 30 εκ. ευρώ για τον εξοπλισμό των σχολείων

Σε άμεση υλοποίηση έργου προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού ρομποτικής και STEM στα σχολεία μας, χρηματοδοτούμενου από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προχωρά το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Περισσοτερα
blog image

Πιλοτικό πρόγραμμα με εξετάσεις σε ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ’ Γυμνασίου

Ξεκινούν από φέτος σε εθνικό επίπεδο οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα (ελληνική «PISA»)  για μαθητές της ΣΤ’ τάξης δημοτικού και Γ’ τάξης του Γυμνασίου στη Γλώσσα-κατανόηση κειμένου και στα Μαθηματικά.

Περισσοτερα
blog image

Λέσχη Ανάγνωσης για γονείς και παιδιά από το Ίδρυμα Ευγενίδου | Θέμα: Αστρονομία

Η online Λέσχη Ανάγνωσης για γονείς και παιδιά, που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, επανέρχεται ανανεωμένη με μία εντυπωσιακή θεματική ενότητα, την Αστρονομία, και προσκαλεί παιδιά 9-12 ετών (Δ΄, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού)

Περισσοτερα
blog image

9 Φεβρουαρίου 2022: Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

 9 Φεβρουαρίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού διοργανώνει Διεθνή Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα την Ελληνική Γλώσσα στη διαχρονική της διάσταση. Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού διοργανώνει διαδικτυακή Ημερίδα σε σύνδεση με 12 χώρες

Περισσοτερα

Τα Καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα από το Μικρό Θέατρο | Πάτρα

Η αγάπη και το πάθος ενός Βασιλιά για τα ρούχα και την μόδα είναι τόσο μεγάλη, που όλοι στο βασίλειο δουλεύουν μόνο για αυτό. Τι γίνεται όμως όταν εμφανίζονται δύο ράφτες που ισχυρίζονται ότι τα ρούχα που ράβουν είναι ορατά μόνο σε όποιον κατέχει το αξίωμα του Βασιλιά;

Περισσοτερα
blog image

Ελεύθερη είσοδος σε Μουσεία και Μνημεία αυτή την Κυριακή

Kάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου η είσοδος θα είναι δωρεάν.
Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους, τα μνημεία και τα μουσεία τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο και διαχειρίζεται το ΥΠ.ΠΟ.Α. είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες, χωρίς την καταβολή αντιτίμου,

Περισσοτερα
blog image

UTech masters | Μία σειρά για έμπνευση ​από το UΤech Lab

To UΤech Lab, το Eργαστήριο Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, σας παρουσιάζει μία σειρά μίνι επεισοδίων με τίτλο: UΤech masters. Σε κάθε επεισόδιο ένας ή περισσότεροι, παλιοί ή νέοι φίλοι του UΤech Lab μοιράζονται μαζί μας τις σκέψεις τους. ​

Περισσοτερα
blog image

Μαθαίνουμε παίζοντας σε Halloween mood!

Τι καλύτερο λοιπόν από το να εκμεταλλευτείτε αυτήν τους την χαρά προς όφελος τους; Τι εννοούμε; Να κάνετε το μάθημα με λίγο πιο ”halloween” ματιά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για παιχνίδι και μάθηση.

Περισσοτερα
blog image

«Η τριήρης και η ναυμαχία της Σαλαμίνας» στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου άνοιξε για το κοινό την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2021, την επετειακή έκθεση: «Η τριήρης και η ναυμαχία της Σαλαμίνας».

Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Η έκθεση επιχειρεί να δώσει απάντηση σε ενδιαφέροντα ερωτήματα όπως:​

Περισσοτερα
blog image

Σε λειτουργία η πλατφόρμα «edupass.gov.gr» για τα Πανεπιστήμια

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα edupass.gov.gr, το νέο εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Στόχος του edupass.gov.gr είναι να συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας,

Περισσοτερα
blog image

Πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς»

Το πρόγραμμα αυτό αφορά κυρίως τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από έξι μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού – φροντιστή.

Περισσοτερα
blog image

Open Farm Days – 50 Αγροκτήματα σε προσκαλούν να τα γνωρίσεις

To Open Farm Days είναι ένας ετήσιος θεσμός που δίνει την ευκαιρία σε συμμετέχοντες όλων των ηλικιών να επισκεφτούν τα ανοιχτά αγροκτήματα της Ελλάδας, να γνωρίσουν τους παραγωγούς και να κατανοήσουν από πού προέρχεται η τροφή τους.

Περισσοτερα
blog image

To UTech Lab (εργαστήριο) από το Ίδρυμα Ευγενίδου έρχεται και αυτό το φθινόπωρο

Στo UTech Lab, το σύγχρονο εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης που είναι στοχευμένο
στην σύγχρονη τεχνολογία, οι νεαροί φίλοι μας 12 -18 ετών θα συμμετέχουν και αυτό το
φθινόπωρο σε μια σειρά από εντυπωσιακά εργαστήρια.

Περισσοτερα
blog image

Σχολεία και κορονοΐος. Πώς θα λειτουργούν τα κυλικεία

Σχολεία και κορονοΐος. Πως θα λειτουργούν τα κυλικεία στις σχολικές μονάδες. Το Υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε έναν αναλυτικό οδηγό, με όλες τις απαντήσεις για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Περισσοτερα

Δια ζώσης λειτουργία των Πανεπιστημίων με αυξημένα μέτρα προστασίας

Δια ζώσης θα πραγματοποιηθεί φέτος η εκπαιδευτική διαδικασία των Πανεπιστημίων. Τα ποσοστά εμβολιασμού στην ακαδημαϊκή κοινότητα είναι πολύ ενθαρρυντικά και συμβάλλουν καθοριστικά στη θωράκιση της δια ζώσης εκπαίδευσης. Ειδικότερα:

Περισσοτερα
blog image

Self test, μαθητές και σχολεία. Αναλυτικά το πρωτόκολλο για τα σχολεία.

Με self test 2 φορές την εβδομάδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να επιτευχθεί η δια ζώσης λειτουργία στα σχολεία της χώρας. Τι περιγράφει το νέο πρωτόκολλο “Αρχές Διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 στις σχολικές μονάδες της Εθνικής Επιτροπής Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19”;

Περισσοτερα

Πρόταση για σχολικό βοήθημα: Μαθηματικά Δ΄ Δημοτικού

Το βιβλίο αυτό αποτελεί απαραίτητο βοήθημα για τον μαθητή της Δ΄ Δημοτικού, καθώς ανταποκρίνεται στη σύγχρονη προσέγγιση της διδασκαλίας των Μαθηματικών. Είναι οργανωμένο σε ενότητες και ακολουθεί τα μαθήματα του σχολικού βιβλίου καλύπτοντας πλήρως την ύλη του.

Περισσοτερα
blog image

Βιβλίο για γονείς: «Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα» Συγκροτώντας ταυτότητα (6-13 ετών)

Η σημερινή μας πρόταση για βιβλίο αφορά τους γονείς. Γονείς που θέλουν να μεγαλώσουν ανεξάρτητους και ευτυχισμένους ανθρώπους. Γονείς που θέλουν να χτίσουν την αυτοπεποίθηση του παιδιού, και θέλουν να είναι έτοιμοι να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματα του παιδιού. Κατανοώντας το συναισθηματικό κόσμο του παιδιού θα μπορέσουν να προσφέρουν υποστήριξη και σωστή καθοδήγηση.

Περισσοτερα
blog image

Πρόταση για παιδικό βιβλίο: Εικονοϊστορίες – Δραστηριότητες πρώτης ανάγνωσης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Παιδικό Βιβλίο – Εικονοϊστορίες – Δραστηριότητες πρώτης ανάγνωσης για παιδιά από 4 ετών. Ένα πρωτότυπο έγχρωμο βιβλίο που στοχεύει στην πρώτη επαφή του παιδιού με την ανάγνωση μέσα από εικονοϊστορίες και ευχάριστες δραστηριότητες.

Περισσοτερα
blog image

Εκτυπώσιμα: Μαθαίνω τα φρούτα και λαχανικά

Κατεβάστε το δωρεάν εκτυπώσιμο υλικό και διασκεδάστε παρέα με το παιδάκι σας. Περιγράψτε το σχήμα και το χρώμα, μιλήστε του για το φρούτο ή το λαχανικό, πείτε λεπτομέρειες για την καλλιέργειά τους ακόμα και πως τα μαγειρεύουμε!

Περισσοτερα
blog image

Δημόσια ΙΕΚ άνοιξαν οι αιτήσεις για 20.000 επιπλέον θέσεις

Έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2021 οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφή σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων μπορούν να υποβάλουν αίτηση δήλωσης προτίμησης

Περισσοτερα
εικόνα blog

“Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας” στη Πάτρα

Σε μια αγέλη ελεφάντων όλοι είναι διαφορετικοί. Άλλος είναι ψηλός κι άλλος πιο κοντός. Άλλος είναι μεγαλόσωμος και άλλος μικροκαμωμένος. Όλοι είναι διαφορετικοί μα έχουν το ίδιο χρώμα, γκρι. Εκτός από έναν…τον Έλμερ!

Περισσοτερα
blog image

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

Ανακοινώθηκαν από την ΕΕΤΑΑ Α. Ε. τα προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» 2021-2022. Τυχόν ενστάσεις θα υποβληθούν αποκλειστικά ηλεκτρονικά από 14/8/2021 – 18/8-2021. Τα οριστικά αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στις 20/08/2021 στη σελίδα της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. (https://www.eetaa.gr/).

Περισσοτερα
blog image

Νέες θεματικές στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια όλης της χώρας από Σεπτέμβριο, μέσω των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων

Νέες θεματικές μέσω Εργαστήριων δεξιοτήτων για τα σχολεία όλης της χώρας ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας από Σεπτέμβριο. Στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων εντάσσονται από το Σεπτέμβριο τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Περισσοτερα
blog image

O Ραφτάκος των λέξεων του Αντώνη Παπαθεοδούλου | Καλοκαιρινές παραστάσεις

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες sold out παραστάσεις με το έργο “Ο Ραφτάκος των λέξεων” του Αντώνη Παπαθεοδούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει ξανά την αγαπημένη ιστορία μικρών και μεγάλων.

Περισσοτερα
blog image

Παιδικοί σταθμοί & ΚΔΑΠ μέσω Εσπα | Οδηγίες προς τις ωφελούμενες

Για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στο Πρόγραμμα, απαιτείται η εισαγωγή στην εφαρμογή «Ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων» (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr, «Ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων») που θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ κατά την ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων.

Περισσοτερα
ΕΣΠΑ 2021-2022 Ξεκινούν οι αιτήσεις στη ΕΕΤΑΑ - εικόνα blog

Παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ μέσω ΕΣΠΑ | Ξεκινούν οι αιτήσεις

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ, καθώς δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ που αφορά τις μητέρες του ιδιωτικού τομέα που επιθυμούν μέσω των voucher να έχουν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς της χώρας.

Περισσοτερα

Παγκόσμια διάκριση για την Ακαδημία Ρομποτικής FutureLab

Μία παγκόσμια διάκριση κατάφερε να φέρει για την Ελλάδα η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της Ακαδημίας Ρομποτικής – FutureLab από την Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα του Πέτρου Περλαντίδη Παπαδόπουλου που απαρτίζεται από 7 μαθητές ηλικίας 14 έως 16 ετών κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη του Robot Game στο FLL Open Greece 2021.

Περισσοτερα
blog image

Ξεπέρασαν τις 13.000 οι αιτήσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τα Πειραματικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, η οποία θα προβληθεί ζωντανά (θα ακολουθήσουν εντός της εβδομάδας λεπτομέρειες σύνδεσης),

Περισσοτερα
εικόνα άρθρου

Οδηγίες και Πρόγραμμα για την Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ

Οδηγίες και Πρόγραμμα για την Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για την εισαγωγή στα Τ.ΕΦ.Α.Α. Από Πέμπτη 24 Ιουνίου ως Τετάρτη 7 Ιουλίου η υγειονομική εξέταση και τα αγωνίσματα για ΤΕΦΑΑ

Περισσοτερα
aitiseis-gia-tis-kataskinoseis-oaed-

Παιδικές Κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ 2021 | Υποβολή αιτήσεων

Τη Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 και ώρα 08:00, ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων της Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις καθώς και των παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα έτους 2021.

Περισσοτερα
Ανοιχτές ερωτήσεις για παιδιά | Μάθετε τι τα απασχολεί

Ανοιχτές ερωτήσεις στα παιδιά | Μάθε τι τα απασχολεί

Οι ανοιχτές ερωτήσεις ενθαρρύνουν τα παιδιά να μιλήσουν για την ημέρα τους και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.
Είναι δύσκολο για τα παιδιά να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους. Πολλές φορές όταν τίθεται μια ερώτηση, δίνουν ένα απλό «ναι» ή «όχι».
Αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό για τους γονείς που θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για το τι σκέφτονται τα παιδιά τους.

Περισσοτερα
Bullet Journal gia paidia

Bullet Journal για παιδιά

Στο σημερινό μας άρθρο,, θα σας εξηγήσω τι είναι ένα Bullet Journal και πώς μπορεί να ωφελήσει τα παιδιά σας. Αλλά θα σας εξηγήσω επίσης γιατί ένα περιοδικό bullet ίσως και να μην είναι ιδανικό για τα παιδιά σας

Περισσοτερα
How local listings improve your seo

Γνωρίζεις πως οι τοπικές καταχωρίσεις βελτιώνουν το SEO σου;

Οι κατάλογοι τοπικών καταχωρίσεων όπως το Mapedu.gr είναι κρίσιμα εργαλεία για την προβολή του ονόματος της επιχείρησης σας στους τοπικούς καταναλωτές. Ας μιλήσουμε για τα οφέλη των τοπικών καταχωρίσεων και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το SEO της επιχείρησης σας.

Περισσοτερα
Mom disciplines her child

Παιδί και σκανταλιές | Φράσεις που μπορείς να πεις

Ίσως προσπαθήσει να πει ψέματα για να καλυφθεί ή και να αντιδράσει έντονα. Οπότε θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και μια έκρηξη θυμού. Αντιμετωπίζοντας τον θυμό έχουμε χάσει την ευκαιρία να ασχοληθούμε με την πραγματική αιτία. Το παιδί αντιλαμβάνεται ότι με αυτό τον τρόπο ”την γλίτωσε” οπότε και θα επαναλαμβάνει την ίδια τακτική κάθε φορά που θα βρίσκεται σε παρόμοια θέση.

Περισσοτερα
Bullet Journal

Bullet Journal δηλαδή προγραμματισμός!

Εσείς γνωρίζετε το Bullet Journal; Το έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ; Ας μάθουμε τι είναι αρχικά ένα Bullet Journal, πως δημιουργείται, που το χρησιμοποιούμε και αν μας ωφελεί στην καθημερινότητά μας τελικά.

Περισσοτερα
Πανελλαδικές 2021 οδηγίες αίτησης

Οδηγίες για την αίτηση – δήλωση (Α-Δ) μαθητή/μαθήτριας για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ 2021.

Η αίτηση – δήλωση υποβάλλεται/αποστέλλεται με e-mail από τους υποψηφίους μαθητές, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις της Γ΄ τάξης ημερήσιου ή της Γ΄ τάξης τριετούς εσπερινού ΓΕΛ.

Περισσοτερα
ΕΣΠΑ-2020-2021-Δικαιολογητικά

ΕΣΠΑ 2020-2021 | Δικαιολογητικά & οδηγίες συμπλήρωσης

Είσαι μανούλα ή μπαμπάς και θέλεις να συμπληρώσεις σωστά την αίτηση για τα Voucher του ΕΣΠΑ 2020-2021; Μην αγχώνεσαι στο άρθρο που ακολουθεί εξηγούμε όσο καλύτερα μπορούμε τη διαδικασία που θα ακολουθήσεις και τα δικαιολογητικά που θα χρειαστείς.

Περισσοτερα
Φαρμακείο Διακοπών.Φωτογραφία Άρθρου

Διακοπές και παιδιά | Ετοιμάζοντας το Φαρμακείο των Διακοπών

Στις καλοκαιρινές μας διακοπές ίσως επιλέξουμε να βρεθούμε σε πιο απομακρυσμένα μέρη και να μην έχουμε κοντά μας Κέντρο Υγείας ή Νοσοκομείο. Για διακοπές χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις ετοιμάζουμε από πριν το φαρμακείο διακοπών (πρώτων βοηθειών) και είμαστε πανέτοιμοι! Ας υπάρχει και ποτέ μην χρειαστεί.

Περισσοτερα
υποβολή αιτήσεων χορήγησης επιταγών για δωρεάν βιβλία - Οαεδ-2020

Πρόγραμμα Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων | ΟΑΕΔ 2020

Ξεκινά νωρίτερα φέτος η υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων έτους 2020. Από σήμερα Παρασκευή, 5 Ιουνίου και ώρα 12:00 και μέχρι την Τρίτη 23 Ιουνίου και ώρα 23:59, θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν την αίτησή τους και οι πάροχοι να δηλώνουν τη συμμετοχή τους.

Περισσοτερα
ΘΕΑΤΡΟ ACT - ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

«Παραμύθια από το τηλέφωνο… στο τηλέφωνο» του Τζάνι Ροντάρι

πό τη Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου και για όσο διαρκεί η καραντίνα λόγω του κορωνοϊού, το θέατρο act και η ΝτρινTeam του θα πραγματοποιούν την τηλεφωνική θεατρική αφήγηση «Παραμύθια από το τηλέφωνο… στο τηλέφωνο» που αντλεί την έμπνευσή της απ’ το βιβλίο «Παραμύθια από το τηλέφωνο» του σημαντικού Ιταλού συγγραφέα και παιδαγωγού Τζάνι Ροντάρι, από τη γέννηση του οποίου φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια.

Περισσοτερα
Πανελλαδικές-Εξετάσεις-2020.

Αναπροσαρμογή εξεταστέας ύλης Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020

Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με δεδομένη την γενική αναστολή λειτουργίας των σχολείων από την 11η Μαρτίου 2020, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Περισσοτερα
ΟΑΕΔ-Παράταση-Επιταγών-Κοινωνικού-Τουρισμού.2020.

Παράταση ημερομηνίας λήξης στις Επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε την παράταση ημερομηνίας λήξης για τις Επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού 2019-2020. Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας και της στήριξης του εργατικού δυναμικού και των επιχειρήσεων, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε την παράταση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για διάστημα ίσο με τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Περισσοτερα
Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

Το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν και στο σπίτι!

Διαδικτυακή παρακολούθηση παραστάσεων από το σπίτι προσφέρει το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν. Μπροστά σε αυτή την πρωτόγνωρη για όλους μας κατάσταση, το Θέατρο Τέχνης ανακοινώνει το σχεδιασμό δυνατότητας παρακολούθησης των παραστάσεων μέσω διαδικτύου.

Περισσοτερα
Vasilias_Afisa_Act

Τα Καινούρια Ρούχα του Βασιλιά | Τελευταία Παράσταση

Μετά από μια πολύ πλούσια σεζόν με γεμάτες παραστάσεις και αφού αγκαλιάστηκε από τους μικρούς και μεγάλους φίλους του θεάτρου στην Πάτρα το έργο “Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά” κλείνει των κύκλο των παραστάσεων που είναι ανοιχτές για το κοινό με μια τελευταία παράσταση το Σάββατο 8/2 στις 18.00.

Περισσοτερα
Vasilias_Afisa_Act

Διαγωνισμός: Θεατρική παράσταση «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά»

Διαγωνισμός για τα παιδιά, 2 προσκλήσεις για την θεατρική παράσταση «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά» για την παράσταση που θα γίνει το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 Οι προσκλήσεις είναι είτε για 2 παιδάκια είτε για ένα παιδί και γονιό.

Περισσοτερα
Secret-Santa-poster

Secret Santa Event by Dyslexia Friendly

Χριστούγεννα όπου να ‘ναι φτάνουν και το Dyslexia Friendly μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση γνωριμίας για όλους. Το Σάββατο 21/12, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί το Secret Santa Event που διοργανώνετε στον χώρο του Dyslexia Friendly.

Περισσοτερα
Γράμμα_στον_Αγιο_Βασίλη1

Στείλε και το δικό σου γράμμα στον Άγιο Βασίλη και θα σου απαντήσει σίγουρα!!!

Κάθε παιδί, ακόμα και εμείς οι πιο μεγάλοι που κάποτε ήμασταν παιδιά, αγαπάμε τον Άγιο Βασίλη. Το μόνο που θέλει κάθε παιδάκι είναι να τον δει, να επικοινωνήσει μαζί του. Να αγγίξει αυτή τη μαγεία…

Περισσοτερα
Πόση-βια-θα-ανεχτούμε-πια

Πόση βία θα ανεχτούμε πια;

Απο 1η Οκτωβρίου άλλαξαν τα σήματα καταλληλότητας τηλεοπτικών προγραμμάτων. Σκηνές βίας, άσχημη φρασεολογία, ερωτικές σκηνές κατανέμουν ανάλογα το επιτρεπτό όριο ηλικίας των τηλεθεατών.

Περισσοτερα

Παιδί και θυμός!

Ο θυμός είναι ένα από τα έξι θεμελιώδη συναισθήματα, αποτελεί μέρος της φυσιολογικής συναισθηματικής ανάπτυξης ενός παιδιού και η διαχείριση του έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι εύκολη διαδικασία.

Περισσοτερα

Πρόγραμμα Ειδικών -Μουσικών μαθημάτων και ΤΕΦΑΑ – Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι με Υπουργική Απόφαση καθορίστηκε το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων και των μουσικών μαθημάτων και η προθεσμία διεξαγωγής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ.

Περισσοτερα

Υποβολή δικαιολογητικών για τις Στρατιωτικές Σχολές

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η προθεσμία της υποβολής ηλεκτρονικά Αίτησης-Δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών θα γίνεται από την Πέμπτη 2 Μαΐου και ώρα 00:00 έως τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 και ώρα 24:00.

Περισσοτερα
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα
09:00 - 15:00
Τρίτη
09:00 - 15:00
Τετάρτη
09:00 - 15:00
Πέμπτη
09:00 - 15:00
Παρασκευή
09:00 - 15:00
Σάββατο
Κλειστό
Κυριακή
Κλειστό
Mapedu.gr - Πάτρα