Ετικέτες

Οι ημέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και πολλοί είναι εκείνοι που
προγραμματίζουν κοντινές αλλά και μακρινές αποδράσεις για λίγες στιγμές
χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Το mapedu σας προτείνει κάτι διαφορετικό και για κάποιους ίσως και λίγο μακρινό ταξίδι. Η Δράμα ως χειμερινός προορισμός έχει πολλά να μας προσφέρει, ως Χριστουγεννιάτικος προορισμός όμως είναι πραγματικά μοναδική! Μας προσκαλεί στην Ονειρούπολη, ένα μαγικό Χριστουγεννιάτικο χωριό φτιαγμένο μέσα στη καρδιά της πόλης.

Ονειρούπολη Δράμας

Στην πιο κεντρική πλατεία της, με φόντο δέντρα και λιμνούλες σε ένα απόλυτα Χριστουγεννιάτικο τοπίο, υπόσχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Ένας θεσμός που διοργανώνεται για 16η χρονιά και που κάθε χρόνο έχει και κάτι διαφορετικό να μας προσφέρει!

Η είσοδος είναι ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους.

Τα δρώμενα στη μαγική Ονειρούπολη.

Οι καλικάντζαροι χώθηκαν στις αποσκευές των Ξωτικών και ταξιδεύουν με προορισμό την Ονειρούπολη Δράμας, σε ένα τοπίο μαγευτικό, οι τουνελόδρακοι και τα αόρατα πράσινα καγκουρό σχεδιάζουν τις πιο απίθανες χριστουγεννιάτικες σκανταλιές και τα σκηνικά στήθηκαν για το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι.

Η “πρωτεύουσα των Χριστουγέννων” φοράει τα γιορτινά της, στήνει ένα φαντασμαγορικό τοπίο φτιαγμένο από το μαγικό υλικό, που γίνονται τα όνειρα και περιμένει όλα τα παιδιά, αλλά και όσους νιώθουν παιδιά, να μοιραστούν μοναδικές εμπειρίες ξεγνοιασιάς και να δημιουργήσουν με τους φίλους και την οικογένειά τους, αξέχαστες αναμνήσεις.

Ονειρούπολη στη Δράμα

Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τις εορταστικές σας αποδράσεις και υπόσχεται χαμόγελα, παιχνίδι, ασφάλεια, χριστουγεννιάτικη ζεστασιά και σεβασμό σε κάθε παιδική ψυχή.

Η παραμυθένια πολιτεία ανοίγει τις πόρτες της, για να αποκαλύψουν την Μαγική Διαδρομή με τα κρυμμένα μυστικά και με ένα αναπάντεχο ξωτικοπαράσημο, για όσους ολοκληρώσουν και συμπληρώσουν όλες τις σφραγίδες της διαδρομής.

Όλες οι δράσεις στο χώρο της Ονειρούπολης είναι δωρεάν, ενώ κάθε χρόνο πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, συναυλίες και θεματικά εργαστήρια που κερδίζουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Το μόνο που χρειάζεται να έχετε μαζί σας για αυτή την χριστουγεννιάτικη απόδραση, είναι ζεστά ρούχα, καλή διάθεση και όρεξη για εμπειρίες που θα γίνουν μοναδικές αναμνήσεις.

Ονειρούπολη στη Δράμα

Τα παιδιά γίνονται οι πρωταγωνιστές.

Τεράστια γλειφιτζούρια, μπισκότα και λιωμένη σοκολάτα, χριστουγεννιάτικες ελκυστικές μυρωδιές, λαχταριστές και μυστικές συνταγές σας περιμένουν στο Εργοστάσιο Καραμέλας και Ζαχαρωτών, για να φτιάξετε μόνοι σας σπιτικές καραμέλες.

Ο Χιονούλης, ο Ταρανδούλης, ο Ονειρούλης και η Πολική αρκούδα, οι πρωταγωνιστές της μαγικής πολιτείας σας προσκαλούν να γίνετε ζωγράφοι, μουσικοί, εξερευνητές, ξυλουργοί, ζαχαροπλάστες ή τραγουδιστές.

Ονειρούπολη στη Δράμα

Το Ταχυδρομείο των Ξωτικών και ο υπεύθυνος ξωτικοταχυδρόμος Αποστόλης Συστημένος θα βεβαιωθούν ότι το γράμμα σας θα φτάσει και φέτος στο Σπίτι του Αη Βασίλη δίπλα στη λίμνη. Εκεί με μια αγκαλιά πάντα ανοιχτή και πολλά ζαχαρωτά σας περιμένει ο αγαπημένος χοντρούλης παππούς με την άσπρη γενειάδα του, να ακούσει την κρυφή σας επιθυμία και να πρωταγωνιστήσει στη πιο ωραία σας φωτογραφία!

Καραμελοχρώματα και πινέλα στο σπιτάκι της Ζωγραφικής προσώπου και ένας ξωτικοτσελεμεντές στο Μουσείο των Γεύσεων μοιράζει μυστικά ισορροπημένης διατροφής.

Ονειρούπολη στη Δράμα

Η Μαγική σκηνή θα σας ξαφνιάσει με τους παραμορφωτικούς καθρέφτες, η μάγισσα Θυμιώ θα προσπαθήσει να ανακατέψει την Ονειρούπολη με το μαγικό φίλτρο της «πικροκαυτεροξινίλας», αλλά μια στάση στον παιχνιδότοπο των Playmobil θα σας κάνει να την ξεχάσετε, διασκεδάζοντας.

Στο σπίτι του Παραμυθιού και του σινεμά, θα γνωρίσετε ήρωες από τα δημοφιλέστερα παραμύθια και θα προβληθούν απίθανες παιδικές ταινίες. Αν πάλι αναρωτιέστε πως από τη ζάχαρη φτιάχνουμε μαλλιά, ο Όμπερον ο αρχιζαχαροπλάστης και ο βοηθός του ο Έλγουντ θα σας μυήσουν στα μυστικά της Μοριακής Ξωτικοκουζίνας τους.

Δώρα – Παιχνίδια – Διασκέδαση.

Χρωματίστε τις αναμνήσεις σας με τα χρώματα και τις μυρωδιές των Χριστουγέννων, τα εξαιρετικά τοπικά εδέσματα θα σας βοηθήσουν σίγουρα σε αυτό! Θα τα βρείτε σε κάθε γωνιά της Ονειρούπολης, αλλά και σε όλη τη πόλη!

Κι επειδή Χριστούγεννα σημαίνει δώρα και φροντίδα, στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά θα βρείτε όλα όσα ψάχνεται, από λιχουδιές, για μικρούς και μεγάλους, μέχρι και αναμνηστικά για εσάς και τους φίλους σας.

Η Ονειρούπολη θέλει το πνεύμα των Χριστουγέννων να αγγίξει κάθε παιδική ψυχή ανεξαρτήτου ηλικίας για αυτό ετοίμασε το Fun Park, όπου μικρά παιδιά και έφηβοι διασκεδάζουν… μέχρι δακρύων, παρασύροντας γονείς και παππούδες σε ατελείωτα παιχνίδια και μαγικές αναμνήσεις!

Πασπαλισμένα με μαγική παραμυθόσκονη, χαρά και αγάπη και φέτος τα Χριστούγεννα στο «Δάσος των Ευχών και της Ελπίδας» όλοι μπορούν να αφήσουν τις ευχές τους, τις όμορφες σκέψεις τους και να μοιράσουν αγάπη και ελπίδα μέσα από τον νεραϊδόκοσμο της Ονειρούπολης στη Δράμα.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις της Ονειρούπολης 2019-2020 εδώ:

Κατεβάστε όλο το πρόγραμμα σε μορφή pdf για να γνωρίζετε όλες τις δράσεις που πραγματοποιούνται κάθε μέρα.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Πληροφορίες

Ονειρούπολη Δράμας
Πλατεία Ελευθερίας, Δημοτικός Κήπος Δράμας
Τηλ.25210 48304
Η Ονειρούπολη λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως και τις 22:00 το βράδυ από την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 έως και το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020.
Είσοδος Ελεύθερη

www.oneiroupoli.gr

Πηγές: thessalonikiguide.gr και www.oneiroupoli.gr