Ετικέτες

Το Μαθηματοπαίγνιο είναι ένα Κέντρο Μελέτης για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Εδώ τα παιδιά μελετούν τα μαθήματα του σχολείου με την βοήθεια παιδαγωγού. Πτυχιούχο δάσκαλο για τα παιδιά του δημοτικού και πτυχιούχο καθηγητή-τες για τα παιδιά του γυμνασίου.

Οι συνεργάτες μας εκπαιδευτικοί είναι όλοι πτυχιούχοι και με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία των σχολικών μαθημάτων. Η μελέτη και προετοιμασία των σχολικών μαθημάτων γίνεται σε ολιγομελή τμήματα, αυστηρά μέχρι 5 ατόμων.

Κέντρο Μελέτης Μαθητοπαίγνιο
Κέντρο Μελέτης Μαθητοπαίγνιο

Οι μαθητές  μας αναχωρούν από το Μαθηματοπαίγνιο αφού έχουν ολοκληρώσει την ημερήσια μελέτη σε όλα τα σχολικά τους μαθήματα. Θέλουμε το παιδί να έχει ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι αλλά και δραστηριότητες, και ο γονέας να είναι απαλλαγμένος από το άγχος του διαβάσματος ώστε να απολαμβάνει όμορφες στιγμές με το παιδί του.

Η φιλοσοφία μας και μέγιστη προτεραιότητά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα οικογενειακό περιβάλλον με τους μαθητές μας, ώστε να νιώθουν οικεία με τους εκπαιδευτές και τον χώρο μας, να αγαπήσουν το διάβασμα και να μην το βλέπουν σαν αγγαρεία.

Πως λειτουργεί το Μαθηματοπαίγνιο

Με καθημερινή 2ωρη ή 3ωρη μελέτη. Εξαρτάται από τις απαιτήσεις του μαθήματος, τις ασκήσεις, τυχόν κενά που υπάρχουν και πρέπει να καλυφθούν αλλά και τη δυναμική του μαθητή. Υπάρχουν μαθητές που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να κατανοήσουν και να μάθουν. Σεβόμενοι όλους τους μαθητές και καθέναν ξεχωριστά, στο κέντρο μελέτης μας έχουν και το χρόνο και τους ανθρώπους που χρειάζονται για να μάθουν.

Μέσω ολιγόλεπτων τεστ σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς παρατηρούμε τυχόν αδυναμίες ή και ελλείψεις του μαθητή και επεμβαίνουμε γρήγορα για την κάλυψη των κενών αυτών.

Αναζητάς Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης; Κοίτα εδώ

Παρέχουμε ενισχυτική διδασκαλία για τις περιόδους των διαγωνισμάτων και των εξετάσεων για τη σωστή προετοιμασία των μαθητών. Ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής μπορείτε να καταλάβετε την ψυχολογία του τη στιγμή που γράφει ένα διαγώνισμα και είναι σωστά προετοιμασμένος; Δεν περιγράφεται η αυτοπεποίθηση του και η καθαρότητα του μυαλού και της σκέψης! Αυτό είναι που προσπαθούμε να έχουν οι μαθητές μας!

Αναγνωρίζουμε πως οι μαθητές μέσα στη διάρκεια της ημέρας έχουν πολλές δραστηριότητες που απαιτούν αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους για αυτό και εμείς προσαρμόζουμε το ωράριο για να ταιριάζει καλύτερα στο κάθε μαθητή. Δημιουργούμε τις συνθήκες για μια καθημερινότητα χωρίς άγχος.  

Κύριο μέλημά μας είναι η συνεχής ενημέρωση γονέων, για να γνωρίσουν το παιδί τους ως μαθητή, να δουν τις ικανότητες και τις αδυναμίες του αλλά και πόσο προσπαθεί με αποτέλεσμα την αλματώδη πρόοδό του.

Συνεργαζόμαστε με εξειδικευμένους επιστήμονες. Μερικοί από τους συνεργάτες μας είναι ψυχολόγος, διατροφολόγος και παιδαγωγός ειδικής αγωγής.

Η μεθοδολογία μας

  • Παροτρύνουμε την αναζήτηση λύσεων
  • Ενθαρρύνουμε και ενισχύουμε την αυτοπεποίθηση του κάθε μαθητή
  • Επιβραβεύουμε κάθε προσπάθεια του μαθητή
  • Μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Δε φοβόμαστε να κάνουμε λάθη
  • Προσπαθούμε συνεχώς κάνοντας επανάληψη
  • Ακούμε το μαθητή και βλέπουμε τις ανάγκες του
  • Έχουμε κοινή πορεία με τους γονείς και τον μαθητή , για το καλό κάθε παιδιού
  • Η γνώση είναι παιχνίδι. Συνεχώς ψάχνουμε νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, δημιουργώντας εκπαιδευτικό υλικό ανάλογα την τάξη του κάθε μαθητή.
  • Στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε τις δυνατότητες κάθε μαθητή, να μάθει να μελετά, να αξιοποιεί τον χρόνο του κατάλληλα ώστε να είναι ανεξάρτητος και οργανωμένος.

Γιατί το Μαθηματοπαίγνιο;

Το Κέντρο Μελέτης Μαθηματοπαίγνιο λειτουργεί πάντα, ακόμα και στις απεργίες των εκπαιδευτικών, στις καταλήψεις ή τις πολυήμερες σχολικές εκδρομές. Έτσι ο μαθητής δεν χάνει τη ροή της μάθησης και δεν μένει πίσω στην ύλη.

Μετά το πέρας της μελέτης το Μαθηματοπαίγνιο έχει και τμήμα για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Δημιουργική Απασχόληση

Κέντρο Μελέτης Μαθητοπαίγνιο
Κέντρο Μελέτης Μαθητοπαίγνιο

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών. Το παιδί κοινωνικοποιείται, ανοίγει τους ορίζοντες του και εκπαιδεύεται με δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο. Η εκπαιδευτικός μας, για το τμήμα αυτό, είναι πτυχιούχος νηπιαγωγός με πολυετή εμπειρία στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσω κατασκευών και παιχνιδιού.

Παροχές δημιουργικής απασχόλησης

  • Ζωγραφική
  • Ζωγραφική σε πίνακα led
  • Καλλιτεχνικές δημιουργίες
  • Messy & sensory play
  • Μαγειρική
  • Κινητικά παιχνίδια
  • Εκπαιδευτικά παιχνίδια

Τη νέα σχολική χρονιά 2020-2021 σε συνεργασία με πιστοποιημένους δασκάλους θα δημιουργηθούν τα εξής τμήματα:

  • Ρομποτική
  • Zumba kids
  • Μαθήματα αυτοάμυνας

Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και Μελέτης Μαθηματοπαίγνιο τις περιόδους των διακοπών, δηλαδή Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι λειτουργούν και Camps με μοναδικές δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τα παιδιά.

Σεβόμενοι τις νέες συνθήκες το Μαθηματοπαίγνιο εναρμονίζεται πλήρως με τις οδηγίες που δίνονται για τον covid-19. Γνωρίζοντας τις ανάγκες μιας σημερινής οικογένειας έχουμε προσαρμόσει τις τιμές μας σε προσιτά από όλους επίπεδα κάνοντας και ειδικές πρόσφορες για τα αδερφάκια. Ρωτήστε μας μπορούμε να συζητήσουμε το καλύτερο για το παιδί και την οικογένειά σας.

Η αγάπη μας για κάθε παιδί είναι η κινητήριος δύναμη μας να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης και Δημιουργίας. Κάθε παιδί θέλουμε να νιώθει όμορφα, να μας εμπιστεύεται γιατί είμαστε οι σύμμαχοί του στην κατάκτηση της γνώσης.